Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
«Οι διεκδικήσεις των φαντάρων και η αγωνιστική στάση τους δεν πάνε στράφι, έχουν αποτέλεσμα»

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Ανδρονιάδη, στρατευμένο, υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής

Ο «Ριζοσπάστης» συνάντησε και συζήτησε με τον στρατιώτη Δημήτρη Ανδρονιάδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Η συζήτηση έχει ως εξής:

-- Δημήτρη, τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα η διαμαρτυρία σου, όταν αντιλήφθηκες ότι στο στρατόπεδο 265 Μ/Κ ΤΕ στο Μανταμάδο της Λέσβου, που υπηρετείς, υπήρχε γραμμένη σε τοίχο φράση του στρατάρχη των ναζί, Μάνσταϊν. Πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά απ' αυτήν τη διαμαρτυρία;

-- Η διαμαρτυρία μου αφορούσε τη φράση του εγκληματία - ναζί, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε κανέναν τοίχο εντός και εκτός στρατοπέδου. Αποτέλεσμα ήταν να σβηστούν όλες οι φράσεις - δεν ήταν η μοναδική - από τους τοίχους του στρατοπέδου, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα στρατόπεδα της Ελλάδας, πράγμα που δείχνει πως οι διεκδικήσεις των φαντάρων και η αγωνιστική στάση τους δεν πάνε στράφι, έχουν αποτέλεσμα.

-- Μάθαμε ότι θα είσαι υποψήφιος στις τοπικές εκλογές του Μάη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια της Αττικής, στον Δυτικό Τομέα. Γιατί πήρες αυτήν την απόφαση;

-- Πήρα αυτήν την απόφαση επειδή πιστεύω πως κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε αγωνιστής πρέπει να τολμάει, να βγαίνει μπροστά, να διεκδικεί με όλους τους τρόπους την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δίνουν αυτήν τη μάχη και απ' το συγκεκριμένο «πόστο». Πιστεύω πως η διαφορά σ' αυτές τις εκλογές μπορεί να γίνει μόνο με ένα δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, με περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους και ενισχυμένη δύναμη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες.

-- Γιατί πιστεύεις ότι έχει αξία οι νέοι στρατευμένοι να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές;

-- Οχι μόνο οι νέοι στρατευμένοι, αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ειδικά οι νέοι στρατιώτες βιώνουν τις οικονομικές δυσκολίες της θητείας τους, την έλλειψη βασικών συνδικαλιστικών ελευθεριών, πολλές φορές ακόμα και τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Υπηρετούμε σε μια περίοδο που έχει βαθύνει η συμμετοχή της Ελλάδας, με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στους διάφορους μηχανισμούς τους, όπως είναι η Europol, η FRONTEX. Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει τη Σχολή Πρακτόρων της ΕΕ. Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, σε μια φάση που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα διάφορα κράτη και τις συμμαχίες οξύνονται, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για την ειρήνη και τη «σταθερότητα» της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, ενώ - αντίθετα - δημιουργείται το έδαφος για νέες συγκρούσεις και αιματοκυλίσματα.

Ο λαός της Ελλάδας έχει ελπίδα μόνο αν πιστέψει και στηριχτεί στη δύναμή του, με αγωνιστική στάση και ταξική τοποθέτηση απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Αυτό είναι που πρεσβεύει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες, ψηφοδέλτια που είναι γεμάτα με αγωνιστές από όλους τους χώρους. Είναι λοιπόν τιμή μου να συμπορεύομαι μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ