Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αποκαλυπτική κατάθεση μάρτυρα για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων ο Ι. Λαγός και ο Ν. Μίχος, που οργάνωσαν και πρωτοστάτησαν στην επίθεση

Ο χρυσαυγίτης Λαγός σε παλιότερο «σόου» στη Βουλή

Phasma

Ο χρυσαυγίτης Λαγός σε παλιότερο «σόου» στη Βουλή
Συνεχίζεται στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη (10/7/2013), με κατηγορούμενους, μεταξύ των άλλων χρυσαυγιτών, τα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγό και Ν. Μίχο (τώρα «ανεξάρτητος»), που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως στην επίθεση.

Η σημαντική αυτή υπόθεση έχει συσχετιστεί με τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Στη δίκη μάλιστα κατατέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση της επίθεσης και την εκτέλεσή της από τάγμα εφόδου, του οποίου ηγούνταν οι δύο ναζιστές βουλευτές.

Η παρουσία του Ι. Λαγού ταυτοποιείται και από την πινακίδα του ΙΧ οχήματός του, που καταγράφηκε από περίοικους. Το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, που το είχε παραχωρήσει με σύμβαση leasing στη Βουλή. Στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων είχαν διαβαστεί τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του Ι. Λαγού, από τα οποία προκύπτει ότι ο ίδιος οργάνωσε και συμμετείχε στην επίθεση.

Αποκαλυπτική ήταν στη δίκη την περασμένη Παρασκευή η κατάθεση του μάρτυρα, γιατρού Χρ. Σπηλιώτη, που τράβηξε τις φωτογραφίες την ώρα της επίθεσης. Επιβεβαίωσε το χρόνο και το χώρο λήψης των φωτογραφιών και επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Π. Δριμυλή. Ηταν αιμόφυρτος, κατέθεσε ο μάρτυρας, αναφερόμενος στον εκμισθωτή του χώρου, τον οποίο οι χρυσαυγίτες χτύπησαν στο κεφάλι. «Ηταν όλα κατεστραμμένα και σπασμένα», είπε για τον χώρο του «Συνεργείου».

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι άκουσε μηχανάκια, συνθήματα της ΧΑ, ουρλιαχτά, σπασίματα. Απέναντι μάλιστα βρισκόταν η ομάδα ΔΙΑΣ, στην οποία φώναζε να παρέμβει, αλλά δεν έκαναν τίποτα... Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης του Ν. Μίχου, το τότε στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και τώρα «ανεξάρτητος», που καθόταν στο εδώλιο την Παρασκευή, παραδέχεται πια την παρουσία του στο σημείο, την οποία μέχρι πρότινος αρνιόταν, υποστηρίζει όμως ότι «απλά έκανε μια γύρα και έφυγε»...

Ο Ν. Μίχος με αίτημά του ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι συνομιλίες των ομάδων ΔΙΑΣ με το Κέντρο. «Πίσω από τη μηχανή μου ήταν αστυνομικοί. Πίσω από το αυτοκίνητο του Λαγού ήταν αστυνομικοί. Τι έλεγαν τότε οι αστυνομικοί στο κέντρο; Ελεγαν ότι έκανα κάτι εγώ; Ελεγαν αν βγήκε ο Λαγός από το αυτοκίνητο;», είπε ο πρώην βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη παρουσία και του Ι. Λαγού στο σημείο. Είπε επίσης ότι «θα πω πολλά όταν έρθει η ώρα μου και θα ζητήσω την προστασία της Εισαγγελίας. Θα φτάσω εκεί που δεν μπορεί να φανταστεί κανένας».

Να επισημανθεί επίσης ότι κατά την πάγια τακτική των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του Χρ. Σπηλιώτη ζητήθηκε να κρατηθεί για ψευδορκία, αίτημα που απέρριψε το δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ