Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Τοπικής Διοίκησης και επιχειρηματικών ομίλων για τη «φαρμακευτική» κάνναβη

Ανακοίνωση με αφορμή το 1ο θεματικό φόρουμ που έγινε στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Μάη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το 1ο Forum για την αξιοποίηση της λεγόμενης «ιατρικής» ή «φαρμακευτικής» χρήσης της κάνναβης, με τη συμμετοχή πολιτικών παραγόντων, στελεχών της κυβέρνησης, στελεχών της Τοπικής Διοίκησης, προεξάρχοντος του δημάρχου Λάρισας Απ. Καλογιάννη (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ κ.λπ.), καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και πλήθους επιχειρηματιών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι στόχος του φόρουμ ήταν η αξιοποίηση της «φαρμακευτικής» κάνναβης, έχοντας στην προμετωπίδα το τρίπτυχο «ανάπτυξη - κέρδη - θέσεις εργασίας», που όπως υποστηρίζουν οι οργανωτές θα έρθει μέσα από τη διαδικασία «απελευθέρωσης» της παραγωγής κάνναβης και προϊόντων της για «ιατρικούς σκοπούς».

Η ανακοίνωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι προφανές, ειδικά μπροστά στις εκλογές της 26ης Μάη, πως ο καθένας από τους παραπάνω πολιτικούς παράγοντες προσπαθεί να δώσει εξετάσεις απέναντι στους διαφόρους "επενδυτές" σε κάθε κλάδο παραγωγής που πιθανά θα φέρει κερδοφορία. Εξ ου και η μάζωξη και ταύτιση στα βασικά όλων τους και στη συγκεκριμένη εκδήλωση (...) Απ' αυτήν τη σκοπιά, όλη η φιλολογία που αναπτύχθηκε για τους "αγρότες που θα ωφεληθούν" μόνο εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί».

Δίπλα στη «διευκόλυνση των επενδυτών», σημειώνει η ΤΕ Λάρισας, η κυβέρνηση επιχειρεί επίσης την πλήρη αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. «Τα οικονομικά και πολιτικά "λόμπι" που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών διασυνδέονται άμεσα με πολυεθνικούς ομίλους - κολοσσούς, καθώς τα κέρδη που φέρνει η υπόθεση των ναρκωτικών για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι πολυεπίπεδα, είτε από την παράνομη είτε από τη νόμιμη αγορά (...)

Στον σάπιο καπιταλισμό, η παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών είναι πηγή ασύλληπτου κέρδους. Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο όπου "ακουμπάνε" τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στον μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας».

Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής, «μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γυναικών, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Στην πράξη να ακυρωθούν τα σχέδια των επενδυτών μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, δημάρχων και περιφερειαρχών. Να μην πατήσουν την "μπανανόφλουδα" της δήθεν προστασίας της υγείας, ειδικά από εκείνους που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα!

Να μην πατήσουν την "μπανανόφλουδα" των νέων θέσεων εργασίας από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συστηματικά επιχειρούν να ξηλώνουν τις σταθερές εργασιακές σχέσεις, φτιάχνοντας για τη νέα γενιά εργαζομένων μια ζωή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αντοχών της δικής τους οικονομίας, με γενικευμένη ανασφάλεια.

Να σκεφτούμε ότι σήμερα υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών, και όπου οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου θα διαθέτουν τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα καταργηθεί η επιχειρηματική δράση και θα κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και στο Φάρμακο. Η οικονομία και η παραγωγή θα οργανωθούν στη βάση του επιστημονικού, κεντρικού σχεδιασμού, όπου με τη λειτουργία κρατικού φορέα Φαρμάκου θα σχεδιάζονται και θα οργανώνονται η Ερευνα, η παραγωγή, η εισαγωγή και η διάθεση ποιοτικών και αποτελεσματικών φαρμάκων, δωρεάν σε όλους όσοι τα χρειάζονται, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Ο λαός μας έχει τη δύναμη. Μπορεί να περάσει απέναντι από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, η κάλπη της 26ης Μάη είναι μια ευκαιρία για να ρίξουμε σφαίρα στην καρδιά αυτής της πολιτικής που επενδύει τα κέρδη της στην εκμετάλλευση των πολλών. Για να έχει νόημα η ψήφος και να πιάσει τόπο, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ