Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν με νέα απεργία για την υπογραφή ΣΣΕ

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της περασμένης Πέμπτης και καλεί σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 24ωρη απεργία που θα γίνει για τον ίδιο λόγο την Πέμπτη 23/5.

Το Σωματείο σημειώνει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι μέλη μας, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και το επιστημονικό προσωπικό συμμετείχαν καθολικά στην απεργία (πλην μετρημένων στα δάχτυλα ενός χεριού συναδέλφων που διάλεξαν το δρόμο της απεργοσπασίας και τους διαγράψαμε). (...) Οσο οι εργαζόμενοι διεκδικούν, τόσο ξεσκεπάζεται το μαύρο μπλοκ που έχουν φτιάξει ΛΑΡΚΟ - εργολάβοι - κυβέρνηση. (...) Την επόμενη Πέμπτη θα πρέπει να βουλιάξει ο τόπος της συγκέντρωσης που θα οργανώσουμε».

Ακόμα το Σωματείο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργολαβικούς εργαζόμενους στην ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, που την Παρασκευή απείχαν από την εργασία τους, καθώς ο εργολάβος καθυστέρησε για άλλη μια φορά τη μισθοδοσία. Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «κύριο αίτημα στη διεκδίκηση για επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η κατάργηση των εργολαβιών και η ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνο».

Πάλη για ενσωμάτωση όλων των εργολαβικών στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ

Την επιτυχημένη 24ωρη απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ χαιρετίζει με ανακοίνωσή του και το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργολαβικούς εργαζόμενους της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ και απευθυνόμενο προς τη ΛΑΡΚΟ και τον εργολάβο τονίζει: «Οι εργαζόμενοι δεν είναι συνέταιροι κανενός εργολάβου και εργοδότη για να κάθονται να ακούν να τους λένε ότι "δεν τους έχει πληρώσει η ΛΑΡΚΟ και για αυτόν το λόγο δεν τους πληρώνει ο εργολάβος και για αυτόν το λόγο δεν τους καταβάλλει επιδόματα αδείας", ότι "έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΛΑΡΚΟ και εργολάβου να τα δίνει η ΛΑΡΚΟ στον εργολάβο και μετά ο εργολάβος να τα δίνει στους εργαζόμενους".

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταβληθεί η μισθοδοσία και τα επιδόματα αδειών στους εργαζόμενους της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σηκωθούν και να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από την ΛΑΡΚΟ και η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να μας ενσωματώσει στο δικό της προσωπικό, μιας και εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμαστε σταθερά και πάγια για την ίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ