Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσουν τα πρόστιμα σε μουσικούς που ασκούν την τέχνη τους σε δημόσιους χώρους

Να σταματήσουν τα πρόστιμα σε μουσικούς που ασκούν την τέχνη τους σε δημόσιους χώρους ζητά το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος, που υπογράφουν την Ερώτηση, σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιοχές της χώρας μας διάφοροι ελεγκτικοί και αστυνομικοί μηχανισμοί (Αστυνομία, Λιμενικό και Δημοτική Αστυνομία) απομακρύνουν συστηματικά μουσικούς που ασκούν την τέχνη τους σε δημόσιους χώρους. Τελευταίο περιστατικό η επιβολή υψηλού προστίμου από λιμενικές αρχές σε μουσικό στα Χανιά με επίκληση της πρώτης παραγράφου του άρθρου 39 του νόμου 4497/17 για το υπαίθριο εμπόριο. Θεωρούμε εντελώς λανθασμένη την ερμηνεία που εξισώνει μια υπαίθρια οργανωμένη καλλιτεχνική εκδήλωση, μουσική παράσταση ή συναυλία που έχει εμπορικό σκοπό και εισιτήριο, με την παρουσία μουσικών σε υπαίθριους χώρους που παίζουν μουσική για τους περαστικούς, οι οποίοι προαιρετικά μπορεί να αφήσουν κάποια οικονομική ενίσχυση ή και καθόλου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί:

Αν θα φροντίσει η κυβέρνηση για την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα εμποδίζει τον υπερβάλλοντα ζήλο των κάθε είδους αρχών ελέγχου και αστυνόμευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ