Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση για αιτήματα των αγροτών της Αγιάς

Αιτήματα που αφορούν τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, η παραγωγή των οποίων έχει πληγεί από την κακοκαιρία και άλλες αιτίες, έθεσαν κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Αγιάς.

Για το αίτημα άμεσης αποστολής ικανοποιητικού αριθμού εκτιμητών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες (κεράσια, μήλα κ.λπ.) από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε για ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών στην περιοχή από τον ΕΛΓΑ.

Για το θέμα της έντονης καρπόπτωσης που παρατηρείται φέτος σε καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, αμυγδάλων και άλλων δενδρωδών καλλιεργειών, και η οποία οφείλεται στον παγετό, για μια ακόμη φορά η απάντηση είναι αρνητική, με πρόσχημα τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, με συνέπεια η μεγάλη απώλεια παραγωγής να μην καλυφθεί και αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ, δίνοντας έτσι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών, το οποίο θα είναι πολύ μειωμένο.

Για την άμεση αποπληρωμή του 30% που είναι το υπόλοιπο των αποζημιώσεων για τις ζημιές στην παραγωγή του 2018, ουσιαστική απάντηση και χρονική δέσμευση δεν υπήρξε. Συνεχίζεται έτσι το πρόβλημα των παραγωγών, που επί έναν και πλέον χρόνο δεν εξοφλούνται, ενώ έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων έθεσαν το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προς όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων, ώστε να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται η παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% και χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση των ήδη πανάκριβων ασφαλίστρων.

  • Τα ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον αντιπρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΝΧ, Γιάννη Ξανθουδάκη, για τον ξαφνικό θάνατο του γιου του σε τροχαίο δυστύχημα. Αντί στεφάνου, καταθέτουν 100 ευρώ στον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ