Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ
Τα «ρίχνουν» όλα στο νεκρό πλοίαρχο

Με ...υποθέσεις και σενάρια, που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, προσπάθησαν οι δικηγόροι που έχει επιστρατεύσει ο «Ελληνικός Νηογνώμονας» να πείσουν χτες το τριμελές Εφετείο Πειραιά, ότι για το τραγικό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» φταίει ο πνιγμένος πλοίαρχός του! Ακόμα, ότι το πλοίο αυτό ήταν σε άριστη κατάσταση, όταν η σωρεία στοιχείων - τα οποία συνθέτουν μια δικογραφία 20.000 σελίδων - και οι πραγματογνωμοσύνες αποδεικνύουν ότι ήταν «σουρωτήρι» από τη σαπίλα και ότι το ναυάγιό του που έγινε στις 3 Σεπτέμβρη 1994 και ο πνιγμός των 24 ναυτεργατών του ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Πρώτος, τον κύκλο των αγορεύσεων των δικηγόρων του Δ. Μελισσηνού, γενικού τεχνικού διευθυντή του «Ελληνικού Νηογνώμονα» την περίοδο του ναυαγίου, ξεκίνησε ο κ. Ιριώτης, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του εφοπλιστικού κυκλώματος.

Ο κ. Ιριώτης για να ...αποδείξει την καλή κατάσταση του «ΑϊΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» προσπάθησε να δείξει ότι το ρήγμα που προκλήθηκε στην εξωτερική λαμαρίνα της δεξιάς Νο 5 δεξαμενής έρματος του πλοίου, που είχε και ως αποτέλεσμα να βυθιστεί αύτανδρο, δεν είχε καμία σχέση με τη συνολική κατάσταση του πλοίου! Ενώ χαρακτήρισε ως «παράδοξο της ναυπηγικής» και «κατάργηση των νόμων της φυσικής» το γεγονός ότι το πλοίο βρισκόταν επί τέσσερις ώρες με κλίση και ρήγμα «χωρίς να παρουσιάσει κανένα άλλο πρόβλημα»! Ανάλογου τύπου ...επιχειρήματα χρησιμοποίησε και σε βάρος του πλοιάρχου. Ανέφερε ότι αν και έβλεπε τον κίνδυνο βρισκόταν σε «απέραντη απάθεια» και δίνοντας εξήγηση γι' αυτό είπε ότι «τον τύφλωσε φαίνεται ο θεός»!

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων θα συνεχιστούν στις 26 Νοέμβρη 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ