Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Γενίκευση ελαστικών ωραρίων με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Την επέκταση των ωραρίων εργασίας από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που πατάνε «πάνω στη σχετική κατάπτυστη αντεργατική απόφαση της περιφερειακής αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ - λοιπών προθύμων)», καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Δεν πέρασαν ούτε τρεις βδομάδες», σημειώνει, «από τότε που η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ "Δήμητρα" ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι επεκτείνει τα ωράρια εργασίας μέχρι τις 10 το βράδυ (...) και η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ "Καζιάνης" ανακοίνωσε στους δικούς της εργαζόμενους αντίστοιχη επέκταση σε κατάστημα της αλυσίδας, όπως καταγγέλθηκε στο Σωματείο μας από εργαζόμενους».

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει «αυτό που είχε τονίσει από την αρχή το Σωματείο μας, ότι πρόκειται για μία γενικευμένη κατάσταση, επιλογή της μεγαλοεργοδοσίας και του πολιτικού της προσωπικού, που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

(...) Οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), αλλά και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (με όποιο όνομα και αν καμουφλάρονται κάθε φορά), είναι τεράστιες γι' αυτήν την εξέλιξη. Ολοι οι παραπάνω από κοινού υπερψήφισαν αυτό το μέτρο την περασμένη χρονιά, εκτός της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (ΚΚΕ) που το καταψήφισε, ενώ αρνήθηκαν την κατάργησή του που εισηγήθηκε η "Λαϊκή Συσπείρωση" ύστερα από αίτημα των εργαζομένων στην πρόσφατη (13/5/2019) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Κατά τ' άλλα, επισημαίνει το σωματείο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ «κονταροχτυπιούνται υποκριτικά και για τα μάτια του κόσμου (...) για το ποιος είναι πιο κοντά στους εργαζόμενους και το λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ