Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Περίληψη των μέτρων που έχουν επιβάλει οι Ευρωατλαντικοί ιμπεριαλιστές μετά τις 11 Σεπτέμβρη δεν είναι μακριά από ένα διεθνή στρατιωτικό νόμο που μετατρέπει ολόκληρο τον κόσμο σε ένα απέραντο «λευκό κελί» (σελίδα 5)

Αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ενα γεγονός που έχει ευρύτερη σημασία, αναπτύσσεται ανάλογα με την ωρίμανση των ταξικών δυνάμεων, διαπερνά σαν κόκκινη κλωστή από την αρχή ως το τέλος της διαδρομής του κινήματος (σελίδες 6-7)

Συνηθισμένη τακτική της κυβέρνησης είναι να αξιοποιεί υπαρκτά προβλήματα του λαού, για να πάρει αντιδραστικά μέτρα, που φυσικά τα παρουσιάζει ως δήθεν φιλολαϊκές λύσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση η λειτουργία το απόγευμα των τακτικών ιατρείων των νοσοκομείων (σελίδες 6-7)

«Αδιαπραγμάτευτη η υγεία του λαού. Είναι ένα δικαίωμα που το έχουμε από τη γέννησή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλέιδα Γκεβάρα. Αυτό είναι το θεμέλιο της οργάνωσης του συστήματος υγείας στην Κούβα (σελίδες 12-13)

Μόνο ένας κρατικός φορέας της λαϊκής εξουσίας μπορεί να αξιοποιήσει την αιολική ενέργεια με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η αντίληψη του ΚΚΕ, όπως αναπτύχθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Κάρυστο η ΝΕ Εύβοιας του Κόμματος (σελίδες 14-15)

Αποφασισμένοι είναι οι αγρότες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε πανθεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (σελίδες 16-17)

Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται σε συνθήκες ιδιαίτερης επιθετικότητας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, σε βάρος της εργατικής τάξης, όλων των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων και κινημάτων (σελίδες 18-19)

Μετά την επαναφορά στη δεκαετία του 1990 της αντίληψης περί «ολοκληρωτισμού» στη σύγχρονη κίνηση των ιδεών, ήρθε τώρα τελευταία και η έννοια της «Ανοιχτής Κοινωνίας» να αποτελέσει κοινό τόπο στο πολιτικό λεξιλόγιο των πιο πολλών από τους πιο «εκσυγχρονισμένους» και «μέσα στα πράγματα» αστούς πολιτικούς (σελίδες 26-27)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ