Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέες δολοφονίες Παλαιστινίων εφήβων

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις δολοφόνησαν δύο Παλαιστίνιους εφήβους 16 και 19 ετών, το πρωί της Παρασκευής, επιλέγοντας με τον τρόπο αυτό να αποθαρρύνουν και να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις για τη Μέρα της Ιερουσαλήμ. Παρ' όλα αυτά, κατά τη Μέρα της Ιερουσαλήμ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή της νηστείας του Ραμαζανιού, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κατά της συνεχιζόμενης κατοχής.

Ο πατέρας του άτυχου 16χρονου Αμπντάλα Γάιτ περιέγραψε με σπαρακτικό τρόπο πώς πυροβολήθηκε ο γιος του εν ψυχρώ στην καρδιά και στο θώρακα επειδή προσπάθησε να περάσει σημείο ελέγχου κοντά στη Βηθλεέμ της Δυτικής Οχθης για να συμμετάσχει στις προσευχές της Παρασκευής στο μεγάλο τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ.

Στη διάρκεια του ίδιου περιστατικού, οι Ισραηλινοί τραυμάτισαν σοβαρά με σφαίρα στο στομάχι και άλλον έναν 21χρονο Παλαιστίνιο.

Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν έναν 19χρονο Παλαιστίνιο κατηγορώντας τον πως μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς κοντά στην Πύλη της Δαμασκού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο ένας από τους δύο τραυματίες, ηλικίας 50 ετών, φερόταν να νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση», ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 18 ετών, έφερε μικροτραύματα.

Το θερμόμετρο της έντασης στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να ανέβει ξανά την Κυριακή οπότε έχει προγραμματιστεί η λεγόμενη «μεγάλη πορεία των Ισραηλινών» με την ευκαιρία της Μέρας της Ιερουσαλήμ, που σηματοδοτεί γι' αυτούς την «επανένωση» της πόλης μετά την κατοχή του ανατολικού τμήματός της έπειτα από τον Πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ