Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για το δικαίωμα στη δουλειά

Πανελλαδική στάση εργασίας (8 π.μ. έως 12 μ.) πραγματοποιούν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Στην Αθήνα, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6 και λεωφ. Αλεξάνδρας), στις 9 π.μ.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση, απαιτώντας: Να εκδοθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους δήμους, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κοροϊδία απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3Κ. Σκόπιμα ρίχνει την ευθύνη στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να βγει λάδι η ίδια με την αντεργατική πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνει το Συνδικάτο. Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που οδηγεί στην αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να παραδοθούν ευκολότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εργολάβους.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, οι υπηρεσίες των δήμων υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού, όπως αποτυπώνεται στα «δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σχεδόν σε όλα τα γκαράζ, ειδικά σε συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όσο και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν έχουν την ίδια στρατηγική πολιτική. Υλοποίησαν μέχρι κεραίας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παρέα χτύπησαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει ξανά το έδαφος και με την πολιτική της νεκρανασταίνει τη ΝΔ», αναφέρει το Συνδικάτο.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, βάζοντας στην προμετωπίδα του το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση με το ίδιο περιεχόμενο διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, με στάση εργασίας (αρχή βάρδιας έως 12 το μεσημέρι) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (στις 10 π.μ.).

Σε ανακοίνωσή του αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΑΣΕΠ «για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ που αφορά σε συναδέλφους, που - οι περισσότεροι ήδη - εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού».

Οπως υπενθυμίζει, «το σωματείο αρχές του χρόνου στα πλαίσια κινητοποίησης έκανε παρέμβαση στο γραφείο του πρωθυπουργού γι' αυτό το θέμα. Η απάντηση που τότε είχαμε λάβει ήταν ότι "...είναι θέμα λίγων ημερών η ολοκλήρωση της διαδικασίας". Εκτοτε πέρασαν 5 μήνες! Η υπομονή μας - από καιρό - έχει εξαντληθεί».

Και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των συναδέλφων μας. Οποιες δε δημοτικές αρχές νομίζουν ότι με τις καθυστερήσεις των αποτελεσμάτων της προκήρυξης, τους δίνεται μία σούπερ ευκαιρία για να ανοίξουν την πόρτα των δήμων τους στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους απαντάμε ότι εμείς δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα μας βρουν μπροστά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ