Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Απ' τον Αττίκ στον Γούναρη» μια μουσική εποχή στη Θεσσαλονίκη

Ο Δαυίδ Ναχμίας, ο συνθέτης που τα τελευταία χρόνια, ύστερα από συστηματική μελέτη, έφερε ξανά στην επιφάνεια και αναβίωσε μια σειρά από χρυσά μουσικά δημιουργήματα του τόπου μας από τον προηγούμενο αιώνα, επιμελείται και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 12 Ιούνη, στις 21.00, στο θέατρο «Αριστοτέλειο», ένα νοσταλγικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Απ' τον Αττίκ στον Γούναρη». Μαζί του ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα καθώς και η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Σαμαρά στο ρετρό ντεμπούτο της.

Μια πλούσια μουσική περιδιάβαση, για να μαθαίνουν οι νεότεροι αλλά και για να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι τραγούδια για τον έρωτα και την αγάπη, για τους καημούς και τις πίκρες, για τη νιότη και τα χρόνια που δε γυρίζουν ξανά ποτέ πίσω.

Από τον Αττίκ, τον συνθέτη που σφράγισε μουσικά τον τόπο μας από το 1901, στον Νίκο Γούναρη, που παρόλο τον μικρό χρονικά βίο του, άφησε το δικό του μουσικό στίγμα και σφράγισε στην έξοδό του τον κύκλο αυτής της «τραγουδοεποχής» το 1965. Το κοινό θα «συναντηθεί» με τον Σουγιούλ, τον Γιαννίδη, τον Σακελλάριο, την Βέμπο, την Δανάη, την Μαίρη Λω, την Στέλλα Γκρέκα, τον Χρήστο Χαιρόπουλο, τον Τραϊφόρο, τον Πολυμέρη, τον Μαρούδα... για να τραγουδήσει για τον κόσμο που άλλαξε, για δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες... το «Πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα» κι εκατοντάδες ακόμα λατρεμένα τραγούδια.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (A' ζώνη), 13 ευρώ (B' ζώνη), 10 ευρώ (εξώστης), 8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ