Τετάρτη 5 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Κινηματογράφος και μουσική για τις επόμενες μέρες

Την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιούνη πραγματοποιείται το «Jazz+Πράξεις 2019», όπου μουσικοί υψηλού και καλλιτεχνικού διαμετρήματος τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους φωτίζουν ποίκιλες περιοχές της τζαζ.

Την πρώτη μέρα, η Greek Fusion Orchestra (Γιώργος Παλαμιώτης, Σάκης Τσινούκας, Γιώργος Μπερερής, Fender Rhodes, Κώστας Φόρτσας, Τάσος Φωτίου και Γιάννης Αγγελόπουλος) παρουσιάζει τις συνθέσεις του Κυριάκου Σφέτσα, όπου συνδέουν την τζαζ με τις παραδοσιακές φόρμες και την ελληνική μουσική σε μια γέφυρα από τις πιο ξεχωριστές που έχουν επιχειρηθεί. Την Παρασκευή, το ελληνικό κουαρτέτο των Next Step Quartet συμπράττει με τον σπουδαίο ισραηλινό σαξοφωνίστα Gilad Atzmon. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την εμφάνιση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, του τρομπετίστα Mathias Eick.

Ακόμα, σήμερα στις 21.30, στις Εργατικές Κατοικίες της Παραλίας (Γήπεδο Μπάσκετ), ανοίγει η αυλαία των προβολών της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019 με την προβολή της ταινίας «Φιλομένα».


Στην ταινία «αποτυπώνεται» η ιστορία της Φιλομένα Λι, μιας γυναίκας που πριν από μισό αιώνα αναγκάστηκε από το μοναστήρι όπου ήταν έγκλειστη, να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Δεκαετίες μετά, η γυναίκα συναντά τον δημοσιογράφο Μάρτιν Σίξσμιθ, που σε αντάλλαγμα της αληθινής ιστορίας που εκείνη του δίνει, τη βοηθά στον εντοπισμό του χαμένου γιου. Χιούμορ, συγκίνηση και εξαιρετικές ερμηνείες... Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Στιβ Κούγκαν, Τσάρλι Μέρφι κ.ά.

Τέλος, σήμερα και αύριο στις 21.00, στην πλατεία Γεωργίου περισσότερα από πεντακόσια μέλη του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα συμμετάσχουν σε ένα χορευτικό διήμερο αφιερωμένο στη μουσική μας παράδοση.

Οπως σημειώνεται, «στα βήματα των χορών μεταφέρονται τα συναισθήματα που παράγονται από τις κατακτήσεις, τις νίκες ή τις ήττες μας, τη ζωή και το θάνατο, τον έρωτα και τον αποχωρισμό, την πάλη για επιβίωση. Τα συναισθήματα των ανθρώπων από τη Θράκη, την Κρήτη, την Ηπειρο, τα νησιά μας και όλα αυτά τα μέρη που υπάρχουν στο πρόγραμμα, προσπαθούμε να φέρουμε σε σας ζωντανά, έτοιμα να γίνουν γνώση, εμπειρία και γερή βάση για το καινούριο, για το νέο, για έναν πολιτισμό αντίστασης απέναντι σε κάθε είδους υποκουλτούρας απ' όπου και αν αυτή προέρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ