Τετάρτη 5 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δύο χρόνια από το θάνατο του μικρού Μάριου

Δύο χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή Μάριου - Δημήτριου από αδέσποτη σφαίρα, στην αυλή του σχολείου του, στο Μενίδι. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», η Ενωση Γονέων Αχαρνών και ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών προχωρούν το Σάββατο 8 Ιούνη σε ειρηνική κινητοποίηση με τη μορφή καθιστικής διαμαρτυρίας και κλείσιμο επί μία ώρα της οδού Φιλαδελφείας (στο δημαρχείο Αχαρνών).

Σε ανακοίνωσή του ο «Σωκράτης» αναφέρεται στον χαμό του μαθητή ως «συνέπεια της εγκληματικής ολιγωρίας τόσο της δημοτικής αρχής όσο και του κράτους, αφού, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στις Αχαρνές η παραβατικότητα - εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, όλοι κωφεύουν υποθάλποντας στην ουσία αυτήν την κατάσταση. Οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα είναι ακόμα εδώ».

Οπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «η συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής μας (έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού), η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής. Η εγκληματική δραστηριότητα με αιχμή το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, το λαθρεμπόριο γενικά, που αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα, πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, βρίσκονται διασυνδέσεις με μηχανισμούς του αστικού κράτους, γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία.

Ο Σύλλογός μας, στη μνήμη αυτού του αθώου παιδιού, καλεί την Παρασκευή 7 Ιούνη τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν δράσεις (ενός λεπτού σιγή, διάβασμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου, ζωγραφική κ.ά.) με τους μαθητές τους και να μιλήσουν για τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν και για τις αιτίες που γεννούν την παραβατικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ