Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργαζόμενοι στη «Frigoglass»: Οχι στις απολύσεις - όχι στην ανεργία!

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
«Οχι στις απολύσεις. Οχι στην ανεργία», διαδήλωσαν μαζικά έξω από το υπουργείο οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Frigoglass» στην Κάτω Αχαΐα.

Το επιχειρησιακό σωματείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο, πετώντας τους 91 εργάτες στην ανεργία.

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από το υπουργείο ήταν αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και σωματείων της δύναμής του, καθώς και ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας.

Την απαίτηση των εργαζομένων να αναλάβουν η κυβέρνηση και το υπουργείο την ευθύνη για την προστασία των θέσεων εργασίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Θανάσης Παπαστεφανόπουλος. Οπως κατήγγειλε, στην τριμερή που έγινε την ώρα της συγκέντρωσης η εργοδοσία απέδωσε την απόφασή της να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο σε «αποτυχημένες» κινήσεις και επενδύσεις σε μια σειρά από χώρες ανά τον κόσμο, για τις οποίες, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα αποφασίσει νέες δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ