Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μοναδική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου αυτό το καλοκαίρι, στο Ηρώδειο

Σταυρός του Νότου / Γραμμές των οριζόντων

Μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά

Το Σάββατο 29 Ιούνη στο Ηρώδειο, το κοινό της Αθήνας θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να ταξιδέψει στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, του ανθρώπου που, μέσω της μελοποίησής του, μας βοήθησε να κατανοήσουμε βαθύτερα την ποίηση του Ν. Καββαδία. Μας έμαθε ότι ο Καββαδίας δεν είναι απλώς ο ποιητής της θάλασσας και των ναυτικών, αλλά ένας ποιητής που μίλησε για την ελευθερία και την αξία της ανατροπής, ένας ποιητής που μας προέτρεψε να «λυπηθούμε γι' αυτούς που δεν ονειρεύονται». Αυτά τα επίπεδα ανέδειξε ο μουσικοσυνθέτης με τη μελοποίησή του και δικαιώθηκε, καθώς αυτά τα τραγούδια έγιναν πολύ αγαπητά και πλέον διαχρονικά.

Η μορφή με την οποία παρουσιάζονται τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου είναι η τελευταία προσέγγιση του συνθέτη και απαιτεί από τους μουσικούς μεγάλη πειθαρχία, δυνατότητες αυτοσχεδιασμού και υψηλές δεξιοτεχνικές ικανότητες. Είναι η κατάληξη των συνεχών αναζητήσεων του συνθέτη όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη σύνθεση των τραγουδιών μέχρι σήμερα.

Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται οι εξαίρετοι μουσικοί Θοδωρής Οικονόμου και Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και οι ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Χρήστος Θηβαίος.

  • Προπώληση εισιτηρίων: ticketmaster.gr, greekfestival.gr, εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), ταμεία Ηρωδείου, tameia@greekfestival.gr, ομαδικές κρατήσεις στο tickets@greekfestival.gr

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ