Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Ο λαός να επαγρυπνεί και να δυναμώσει την πάλη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη εκφράζει την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που έπλεαν στον κόλπο του Ομάν πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ, με συγκέντρωση και νέων στρατιωτικών δυνάμεων».

Η ΕΕΔΥΕ τονίζει: «Οι οξυμένοι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τη συγκεκριμένη περιοχή, την Ενέργεια, τις αγορές, τους δρόμους μεταφοράς, οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά από επιθετικές κινήσεις από πλευράς των ΗΠΑ, όπως το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, οι πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που συνδυάζονται με απειλές και σχεδιασμούς του Ισραήλ για βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, από τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα θετικό.

Υπογραμμίζει «τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που με κάθε τρόπο εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, προωθούν τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους».

Καλεί το λαό και τη νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο αυτήν την πολιτική, να δυναμώσουν την πάλη του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, απαιτώντας:

-- Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που εκτυλίσσονται σε βάρος του λαού του Ιράν και άλλων λαών της περιοχής.

-- Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

-- Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ