Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
88η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
Παρέμβαση για την οργάνωση της πάλης για τους διορισμούς

Συνεχίζονται οι εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που άρχισαν την Κυριακή και ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη. Με το ξεκίνημα της διαδικασίας του συνεδρίου, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με τα ψηφοδέλτια της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», έθεσαν το αίτημα να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη η οργάνωση της πάλης για τους 30.000 αναγκαίους μόνιμους διορισμούς, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της Εκπαίδευσης, για να σταματήσει η χρόνια αδιοριστία και ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - ΕΡΑ - ΑΕΕΚΕ) αρνήθηκαν με σθένος να μπει το ζήτημα στη Γενική Συνέλευση, φτάνοντας σε σημείο να επικαλεστούν ότι «δεν έγινε συζήτηση στις Γενικές Συνελεύσεις για το θέμα αυτό», τη στιγμή που δεν υπήρχε συνέλευση που να μην το συζήτησε. Τη στάση αυτή κατήγγειλε η ΑΣΕ με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της, του Σπύρου Μαρίνη, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, και άλλων. «Η βασική αιτία της άρνησής τους είναι η πλήρης τους συμφωνία με την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με τη χρόνια αδιοριστία. Συνειδητά επιλέγουν να κάνουν πλάτες στα κόμματά τους, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου το επόμενο διάστημα, ειδικά μετά τις εκλογές στις 7 Ιούλη. Τώρα οι αναπληρωτές χρειάζεται να καταδικάσουν, να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις. Να μαυρίσουν τα κόμματα της αδιοριστίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Να δυναμώσουν στους αγώνες, στα σωματεία, στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, τη δύναμη του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΣΕ.

Εν μέσω διαμαρτυριών πήρε το λόγο στη Γενική Συνέλευση η εκπρόσωπος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUCE). Τον συμβιβασμένο ρόλο της ETUCE ανέδειξε η ΑΣΕ με δήλωση της εκπροσώπου της και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, Θεοδώρας Δριμάλα, η οποία σημείωσε πως «πρόκειται για μηχανισμό του συστήματος με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων και διάβρωσης των συνδικάτων» και πως «στηρίζει την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά την πρώτη μέρα των εργασιών, η ΑΣΕ σημειώνει την προκλητική στάση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Γ. Πάιδα, ο οποίος ταυτίστηκε τους προηγούμενους μήνες - μαζί με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού - με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε τους συνέδρους να σεβαστούν το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών! Εφτασε μάλιστα σε σημείο να κάνει «υποδείξεις υποταγής» προς τους συνδικαλιστές της ΑΣΕ, για να πάρει την οφειλόμενη απάντηση από αντιπρόσωπο της ΑΣΕ, ότι πάει πολύ οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές να κάνουν μαθήματα στους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος.

Χαιρετισμό στη ΓΣ απηύθυνε ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Δημήτρης Λάμπρου, καλώντας σε κοινό αγώνα εκπαιδευτικών - γονέων για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν χτες με τοποθετήσεις αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ