Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινό συμφέρον των Ελλήνων και μεταναστών εργατών η ενίσχυση του ΚΚΕ

Στη μαζική συγκέντρωση στο Πάρκο ΦΙΞ μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

Ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα στον παιδότοπο
Ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα στον παιδότοπο
«Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ενάντια στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο, στον φασισμό». Αυτό ήταν το σύνθημα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Ιούνη η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, για Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας του Κόμματος. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, και πολλοί ακόμα υποψήφιοι του Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Η μαζική συμμετοχή, η παρουσία μεταναστών εργατών από διάφορους κλάδους, όπως από την Κλωστοϋφαντουργία, το Μέταλλο, τη Χημική Βιομηχανία, εργατών γης, που εργάζονται σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, ήταν ένα μαχητικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, από όπου κι αν κατάγονται, είτε ψηφίζουν είτε όχι, να παλέψουν για να δυναμώσει το Κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε με σύντομο μουσικό αφιέρωμα από ινδικό συγκρότημα και με την τραγουδίστρια Γκαζάλ να ευχαριστεί από σκηνής το ΚΚΕ που τους δίνει την ευκαιρία «να μεταδώσουν την κουλτούρα τους». «Καλή δύναμη στο ΚΚΕ για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο ερμήνευσαν οι «The Worksongs Project»
Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο ερμήνευσαν οι «The Worksongs Project»
Την ίδια ώρα, παιδικά χαμόγελα και όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς με παιχνίδι και κατασκευές επικρατούσαν στον παιδότοπο, όπου βρέθηκαν μεταναστόπουλα μαζί με παιδιά Ελλήνων εργαζομένων.

Αμέσως μετά την ομιλία του Νίκου Σοφιανού, τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα «The Worksongs Project», με τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο. Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την εκμετάλλευση, την κρατική και εργοδοτική βία

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία, με τον Νίκο Σοφιανό να καλεί σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη: «Στις εκλογές έχουμε κοινό συμφέρον να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να δυναμώσει η φωνή μέσα και έξω από τη Βουλή που πάει κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Που πάει κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννά τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά, που είναι οι αιτίες που σας έφεραν στην Ελλάδα. Ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας».

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί σαν φίλη των μεταναστών, η αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική της πολιτική δεν την αφήνει. Παρά το γεγονός ότι στα λόγια καταγγέλλει τη ΝΔ για αυταρχισμό, την ίδια στιγμή στηρίζει την εκμετάλλευση, την κρατική και εργοδοτική βία, τις αντεργατικές - αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ.


Συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Εχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες ετοιμάζουν να ρίξουν στα μαλακά τους υπόδικους ναζιστές. Εχει ευθύνη για την καλλιέργεια αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών για μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού. Βρώμισε τις αξίες, το ήθος της αριστεράς, χύνοντας νερό στο μύλο του συστήματος με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία, τον νεποτισμό».

Υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη και τον λαό μας

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην πολιτική του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ με το Πρόγραμμά του:

Αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των μισθωτών, των επαγγελματιών, των αγροτών, των μαθητών και φοιτητών. Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους.

Γι' αυτό και είναι εκείνο που ενημερώνει τον λαό και αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων.

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, Ελληνες και μετανάστες.

Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, θα διεκδικούμε απέναντι στην αυριανή κυβέρνηση όλους τους στόχους και τα αιτήματα που ανακόπτουν την ορμητική επίθεση του κεφαλαίου, που στηρίζουν το λεηλατημένο εισόδημα, που δίνουν ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας.

Αποδείξαμε αυτά τα χρόνια και παρά τον αρνητικό συσχετισμό ότι το ΚΚΕ ξέρει και μπορεί να μάχεται, να παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη, τον λαό μας!

Οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας τον δρόμο της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ