Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Βήματα στο στόχο της ανασυγκρότησης και της μαζικοποίησης

Η νέα διοίκηση απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 20ό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ). Οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη νέου ΔΣ, με πρόεδρο την Γεωργία Κουρή, εργαζόμενη σε ΝΠΙΔ, και αντιπρόεδρο την Αναστασία Κορρέ, εργαζόμενη σε ιδιωτικό κέντρο.

Παρά την απαξίωση της Ομοσπονδίας από τις προηγούμενες διοικήσεις, η προσπάθεια σωματείων της δύναμής της και η ανταπόκριση των εργαζομένων συντέλεσε στην πραγματοποίηση ενός συνεδρίου μέσα σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού και αισιοδοξίας. Στη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκε πλούσιος διάλογος και ψηφίστηκαν ομόφωνα το πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο πάλης όπως διαμορφώθηκαν με τις προτάσεις των συνέδρων.

Αμεσος στόχος η ένταξη νέων σωματείων, η συσπείρωση των εργαζομένων

Σε ανακοίνωσή του το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Αμεσος στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της Ομοσπονδίας, η ένταξη σε αυτή νέων σωματείων από όλη την Ελλάδα, η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των εργαζομένων, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα μαζί με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (...) Να μην ξεχνάμε τις κάθετες μειώσεις κονδυλίων που έχουν γίνει τόσο στις επιχορηγήσεις στα ΝΠΙΔ / φιλανθρωπικά σωματεία Ειδικής Αγωγής όσο και στα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ στα αμιγώς ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής, που βέβαια προοιωνίζονται ανάλογα μέτρα και για τα νοσήλια προς τα ΝΠΙΔ (...) Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και πατάνε πάνω στη στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των κρατικών δαπανών. Επιδιώκουν όσες δομές Ειδικής Αγωγής λειτουργούν, σκόρπιες και ελάχιστες και όχι σε ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα, να λειτουργούν με στοιχειώδη χρηματοδότηση από το ασφαλιστικό ταμείο, όπως ο ΕΟΠΥΥ (δηλαδή με λεφτά των εργαζομένων), από ευρωενωσιακά προγράμματα και από τους γονείς».

Το νέο ΔΣ καλεί σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους του κλάδου απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «στον κλάδο μας βιώνουμε μειώσεις μισθών, απλήρωτη δουλειά, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιο, "μπλοκάκι", κατάργηση διαλειμμάτων, απλήρωτη δουλειά μέσα από τις επιστημονικές ομάδες, τις "αξιολογήσεις", ωράρια - λάστιχο, απαγόρευση της επιστημονικά επιβαλλόμενης σχέσης με τον γονιό. Συνθήκες που με παγιωμένες τις περικοπές στην Ειδική Αγωγή και δεδομένων της ανυπαρξίας δημόσιων δομών Ειδικής Αγωγής και της υποβάθμισης των Ειδικών Σχολείων, θα επιδεινωθούν».

«Υπάρχει ανάγκη για μια δυνατή, μαζική και μαχητική Ομοσπονδία, που θα είναι σε θέση να επιτελεί το ρόλο της, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, να μπει στη μάχη για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων του κλάδου για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν», καταλήγει η νέα διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ