Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Κριτήριο ψήφου οι πολιτικές που κατέκαψαν ανθρώπινες ζωές, λαϊκές περιουσίες και δάση

Eurokinissi

Σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση, κριτήριο ψήφου για το λαό μας δεν είναι μόνο το γκρίζο που έχει καλύψει τη ζωή των εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου και τα όνειρα των παιδιών μας από τις ταξικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος τους δεκαετίες τώρα, για να μπουκώνουν με κέρδη, επί των ημερών είτε της «βιώσιμης» νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης είτε της «δίκαιης», της «αριστερής», τα διεθνή και ντόπια παράσιτα της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν είναι μόνο το γκρίζο που έχουν επιβάλει οι υπερατλαντικοί «διαβολικά καλοί» «φίλοι και σύμμαχοι - προστάτες» μας, στην εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο και όπου αλλού υπάρχει υποψία ότι «απειλείται» η «εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ.

Κριτήριο ψήφου είναι και το γκρίζο που έχει κυριέψει τις ζωές των οικογενειών των εκατοντάδων θυμάτων της Πελοποννήσου, της Μάνδρας, της Ανατολικής Αττικής, και εξαπλώνεται απειλητικά πάνω από τα εκατομμύρια στρέμματα των δασικών εκτάσεων, εξαιτίας των εγκληματικών αντιδασικών πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά και με συνέπεια από όλες τις κυβερνήσεις και στηρίχτηκαν από τους κομματικούς σχηματισμούς που διέρχονται ως διάττοντες αστέρες από την πολιτική ζωή του τόπου μας, για να στρώνεται επί πτωμάτων ο δρόμος για τη «βιώσιμη ανάπτυξη» και στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Είναι χρέος των λαϊκών ανθρώπων να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη στάση που κράτησαν η ΕΕ μαζί με όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και με τα όποια πρόθυμα δεκανίκια συγκυβέρνησαν, απέναντι στον εφιάλτη που έζησαν εκατοντάδες οικογένειες που βρέθηκαν απροστάτευτες απέναντι στον όλεθρο των πυρκαγιών και των πλημμυρών. Ολοι τους, πλην του ΚΚΕ, με τις αποφάσεις που στήριξαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεκαετίες τώρα, έδειξαν ότι η λαϊκή ανθρώπινη ζωή, στη λογική του «κόστους - οφέλους», έχει μηδενική αξία, δεν αξίζει ούτε προστασία ούτε αποζημιώσεις.

Γι' αυτό δεν είναι «επιλέξιμο» έργο η αντιπυρική και η αντιπλημμυρική προστασία και δεν αποζημιώνονται τα θύματα των καταστροφών. Για το λόγο αυτό, τη στιγμή που έχουν περικόψει από το 2009 μέχρι σήμερα 1,1 δισ. μόνο από το Πυροσβεστικό Σώμα και έχουν περιορίσει τη χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας στο 0,035% του ΑΕΠ, και τις συνέπειες των περικοπών αυτών τις πλήρωσε με τη ζωή του ο ελληνικός λαός. Προκλητικά το ίδιο διάστημα διαθέτει η χώρα μας κατ' έτος 4 δισ. για το ΝΑΤΟ, η ΕΕ 227 δισ. για στρατιωτικές δαπάνες και έχουν τροφοδοτήσει με 2 τρισ. ευρώ (το 14% του ΑΕΠ της ΕΕ) τη διάσωση των τραπεζών και 51,7 δισ. αντίστοιχα για τις ελληνικές. Ο λαός μας λοιπόν έχει έναν επιπρόσθετο πολύ σοβαρό λόγο για να βγάλει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ την 7η Ιούλη, για την υπεύθυνη στάση που κράτησε απέναντί του. Oχι μόνο για τον αγώνα που έκανε να τον ενημερώσει έγκαιρα και για να τον προφυλάξει από παρόμοιες καταστροφές, για την ανεξάντλητη, ανιδιοτελή και πατριωτική προσφορά των φίλων, μελών και στελεχών του, όταν δοκιμάζονταν συνέπεια αυτών των καταστροφών. Αλλά κυρίως γιατί έχει επεξεργασμένη πρόταση για την οριστική διέξοδο από την κόλαση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προς όφελος του λαού, του περιβάλλοντος και της εθνικής κυριαρχίας.


Μιχάλης ΜΙΧΑΗΛ
Ανθυποπυραγός ε.α., υποψήφιος βουλευτής B' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ