Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Επίσχεση στου Καρρά

Αγωνιστικά απαντούν οι μεταλλεργάτες του ναυπηγείου ΚΑΡΡΑ, το οποίο βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στην άγρια εκμετάλλευση που τους έχει επιβάλει ο εργοδότης τους. Από σήμερα οι 80 περίπου «μόνιμοι» μεταλλεργάτες ξεκινούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο Καρράς. Πρόκειται για μεγάλα ποσά, καθώς εδώ και μία διετία ο εργοδότης παρακρατεί από τους μεταλλεργάτες αυθαίρετα μέρος από τα μεροκάματά τους, τις υπερωρίες τους και άλλα.

Η απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις πάρθηκε από τους εργατοτεχνίτες χτες με μυστική ψηφοφορία που έγινε μετά από πρόταση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, με την οποία συμφώνησε και το εργοστασιακό σωματείο. Στο μεταξύ, χτες, πληρώθηκαν και οι τελευταίοι από τους «έκτακτους» μεταλλεργάτες του ναυπηγείου της ΝΑΥΣΙ, οι οποίοι επί 25 μέρες έκαναν επίσχεση εργασίας. Ο ιδιοκτήτης της ΝΑΥΣΙ Καλογερίδης είχε τους εργάτες επί δύο μήνες απλήρωτους. Ταυτόχρονα είχε επιχειρήσει να «σπάσει» και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποχρεώνοντας ορισμένους από τους μεταλλεργάτες να υπογράψουν διμερή σύμβαση, η οποία προέβλεπε χαμηλά μεροκάματα και μη καταβολή υπερωριών!

  • Δεμένο στο λιμάνι θα είναι από σήμερα το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΡΟΔΟΣ». Οι ναυτεργάτες του μηχανοστασίου του, ξεκινούν επίσχεση εργασίας απαιτώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ