Δευτέρα 8 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Το ΚΙΝΑΛ

Διαβεβαιώσεις ότι το ΚΙΝΑΛ παραμένει σταθερό στις «αρχές της εθνικής συνεννόησης» εμφανίστηκε στις δηλώσεις της χτες το βράδυ η Φώφη Γεννηματά, στέλνοντας ξανά σήμα ότι θα βάλει πλάτη σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα της εξουσίας του κεφαλαίου (π.χ. εκλογικός νόμος, συνταγματική αναθεώρηση και μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα).

Οπως είπε, «ο αγώνας μας συνεχίζεται με βάση τα νέα δεδομένα. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σταθεροί στις αρχές της εθνικής συνεννόησης».

Την ίδια ώρα, επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ «θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του, ως φορέας της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», προσθέτοντας ότι δόθηκε «μια άνιση μάχη, αλλά με θετικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί δυναμική προοπτική για το ΚΙΝΑΛ» και ότι διαψεύστηκαν «οι Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ».

Πάντως το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, σε συνδυασμό με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει πάτημα σε στελέχη του χώρου που διαφώνησαν το προηγούμενο διάστημα με επιλογές της ηγεσίας Γεννηματά (π.χ. την απομάκρυνση Ευ. Βενιζέλου) να ξαναφέρουν προς αμφισβήτηση τις αποφάσεις αυτές. Για παράδειγμα, χτες το βράδυ με δηλώσεις της στο «Action 24» η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, δεν απέκλεισε να τεθεί και θέμα ηγεσίας. «Eχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε στο ΚΙΝΑΛ για το θέμα της ηγεσίας», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ