Τρίτη 9 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για όλους τους τεχνικούς

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σε Θέαμα και Ακρόαμα σχετικά με τραυματισμό εργαζόμενου στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ανακοίνωση εξέδωσε το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων σε Θέαμα και Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ, τηλ. επικοινωνίας 6979448106), με αφορμή τον τραυματισμό εργαζόμενου, μηχανικού σκηνής, που αναδεικνύει την έλλειψη και ταυτόχρονα την ανάγκη για ύπαρξη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνουν τις ελλείψεις που υπάρχουν «ακόμα και σε χώρους οι οποίοι θεωρούνται βιτρίνα του θεάματος, όπως είναι το Φεστιβάλ Αθηνών, ένας πολιτιστικός οργανισμός επιχορηγούμενος από το κράτος, όπου η εφαρμογή της πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων (κατάργηση κλαδικών Συμβάσεων, ελλιπή μέτρα ασφαλείας κ.λπ.) έχει υποβαθμίσει ριζικά το επίπεδο εργασίας και ζωής των εργαζομένων».

Και συνεχίζουν: «Φυσικά, αν πάμε και σε άλλους χώρους ή και διοργανώσεις η κατάσταση είναι παρόμοια. Η δουλειά είναι εντατική, με πίεση, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ανάγκη να διεκδικήσουμε την ασφάλειά μας στους χώρους εργασίας. Να μη θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο της ώρα της δουλειάς. Το κόστος και η ευθύνη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι αποκλειστικά του εργοδότη και δεν μπορεί να παραπέμπεται στην ατομική ετοιμότητα και στην ικανότητα του εργαζόμενου, ο οποίος τις περισσότερες φορές αντικειμενικά δεν μπορεί να την έχει, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Απαιτούμε από το Φεστιβάλ Αθηνών να παρέχει άμεσα σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων που έχουν ανάγκη: Προστατευτικά παπούτσια εργασίας, φόρμες εργασίας, κράνος προστασίας, αδιάβροχο, ζώνη για το βάρος.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούμε στο σωματείο μας, το σύνολο των ειδικοτήτων που εργάζονται στο Θέαμα - Ακρόαμα (τεχνικοί, ηχολήπτες, ταμίες, ταξιθέτες, ηλεκτρολόγοι, διοικητικοί υπάλληλοι) και να διεκδικήσουμε τους όρους εργασίας και τη ζωή που μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ