Τρίτη 9 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Μπρος στην «κρίσιμη μάχη» για τη σοσιαλδημοκρατία

Σε κύκλο ευρύτερων διεργασιών στο χώρο της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας μπαίνει το ΚΙΝΑΛ μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής. Οπως προγραμματίζεται, την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή, με θέμα ακριβώς την αποτίμηση του αποτελέσματος.

Συνεργάτες της Φ. Γεννηματά διαμήνυαν χτες ότι σκοπεύει να αναλάβει «πρωτοβουλίες» σε ένα πλαίσιο «συνεννόησης», στις «νέες συνθήκες», ώστε να είναι «προοδευτικό αντίβαρο» στην κυβέρνηση της ΝΔ, «με γνώμονα τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων», όπως λέγονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πηγές του ΚΙΝΑΛ στην πρόεδρο του τηλεφώνησε ο πρ. πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για να της δώσει συγχαρητήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα και να της πει ότι είναι στη διάθεσή της για οποιαδήποτε πρωτοβουλία της.

Ο, δε, Γ. Παπανδρέου, που εξελέγη βουλευτής Αχαΐας, κάλεσε σε «αγώνα» για «να ξανακάνουμε μεγάλη την Παράταξή μας», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ, απάντησε: «Γνωρίζετε τη θέση μου. Θα είμαστε χρήσιμη, αξιόπιστη και προοδευτική αντιπολίτευση. Δεν τίθεται έτσι κι αλλιώς θέμα πολιτικής σταθερότητας. Θα προασπιστούμε την αυτονομία της παράταξης...».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στον τ/σ «OPEN», είπε ότι «στο εξής ο ρόλος μας στην πολιτική ζωή της χώρας θα είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση απέναντι στη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ», αλλά ταυτόχρονα «όπως ακριβώς κάναμε και στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης, έτσι και τώρα θα υποστηρίξουμε την εθνική συνεννόηση στα μεγάλα εθνικά θέματα». «Από την άλλη», υποστήριξε, «το ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει ισχυρό αντίβαρο απέναντι στην ανεύθυνη λαϊκίστικη προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολίτευση». Εκτίμησε ακόμη πως «η κρίσιμη μάχη ξεκινά τώρα» για τη σοσιαλδημοκρατία «στα νέα πολιτικά δεδομένα που διαμορφώνονται τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης, μιλώντας χτες στον «Alpha», πιο συγκεκριμένα για το πού σκοπεύει το ΚΙΝΑΛ να «βάλει πλάτη» στη ΝΔ, σημείωσε ότι το κόμμα θα συμβάλει στις προσπάθειες για τη «μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου», όπως επίσης και στην «κατάργηση της ανομίας στα πανεπιστήμια» και τις αλλαγές στο νόμο Παρασκευόπουλου.

  • Στο μεταξύ στα απόνερα των υπουργοποιήσεών τους, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή από τις τάξεις του της Στυλιανής Μενδώνη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ