Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στο Φίλυρο

Καταγγελία της ΚΟΒ Φιλύρου του ΚΚΕ για τις ευθύνες δήμου και ΕΥΑΘ

Μέσω αγωγού που υδροδοτεί την περιοχή των Πεύκων, αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε πολλά νοικοκυριά στο Φίλυρο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Αυτό το σχέδιο παρουσίασε η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες, μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα με τις πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση του οικισμού του Φιλύρου αποδίδεται στην έλλειψη διαθέσιμων ποσοτήτων νερού. Η παροχή νερού στο Φίλυρο ενισχύεται από δεξαμενή της ΕΥΑΘ στα Πεύκα, κατόπιν συμφωνίας. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης, η παροχή από τη συγκεκριμένη δεξαμενή διακόπηκε και έτσι η ΔΕΥΑ Πυλαίας - Χορτιάτη είναι αναγκασμένη να προχωρά σε διακοπές στην υδροδότηση καθώς δεν επαρκεί η διαθέσιμη ποσότητα υδάτων.

Η ΚΟΒ Φιλύρου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση, που για πολλοστή φορά και αυτό το καλοκαίρι βιώνουν οι κάτοικοι, λόγω των καθημερινών, πολύωρων διακοπών στην υδροδότηση. Αναδεικνύει τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου και ιδιαίτερα του δημάρχου, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η ΔΕΥΑ Πυλαίας - Χορτιάτη, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για την έγκαιρη υλοποίηση των απαραίτητων τεχνικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, ώστε να παρέχεται άφθονο και άριστης ποιότητας νερό στους πολίτες του δήμου.

Οπως αναφέρει, «όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε την αλλαγή τόσων κυβερνήσεων, υπουργών, νομαρχών - περιφερειαρχών, δήμαρχου και διοικήσεις στη ΔΕΥΑ και όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να περιλαμβάνει προληπτική συντήρηση, διαρκή εκτίμηση της κατάστασης και βελτίωση των υποδομών ύδρευσης - αποχέτευσης - άρδευσης, τη μελέτη και εκπόνηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων και σχεδίων έκτακτης ανάγκης για σενάρια καταστροφής και όχι μόνο από φυσικά αίτια».

Η ΚΟΒ Φιλύρου του ΚΚΕ απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα υδροδότησης και ταυτόχρονα δηλώνει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του νερού που επιχειρείται και σε κάθε μορφή ιδιωτικής διαχείρισής του. Ειδικότερα ζητά:

  • Να χορηγηθούν άμεσα οι απαραίτητες ποσότητες καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, με ευθύνη της δημοτικής αρχής!
  • Να γίνουν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι πιστοποίησης της άριστης ποιότητας του παρεχόμενου μέσω δικτύου νερού!
  • Να στελεχωθούν τώρα οι υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό και όλα τα μέσα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Διεκδικεί τέλος την κατασκευή έργων συλλογής και διατήρησης καλής ποιοτικής κατάστασης των υδατικών σωμάτων, όπως προβλέπεται για το νερό αστικής χρήσης, αλλά και αρδευτικά έργα για το νερό γεωργικής χρήσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ