Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Κ23
Αποστολή υψηλών φιλοδοξιών για την Ελλάδα

Ο Μίλτος Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Ο Μίλτος Τεντόγλου
Με μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα και αρκετές φιλοδοξίες διάκρισης θα παρουσιαστεί η Ελλάδα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ23, που αρχίζει σήμερα στο Γκέβλε της Σουηδίας. Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν 25 αθλητές/τριες που θα δώσουν το «παρών» στα περισσότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη - αριθμητικά - της δεκαετίας, μετά από εκείνη του 2007 στο Ντέμπρετσεν (27 αθλητές/τριες).

Στη φετινή ομάδα δεσπόζουν οι παρουσίες των Μίλτου Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή, που αποτελούν τα «βαριά χαρτιά», δεδομένου ότι έχουν ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών. Ο Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης σε Βερολίνο και Γλασκόβη και ο Καραλής κουβαλά ως παρακαταθήκη την 4η θέση πριν από λίγους μήνες στη Γλασκόβη. Από κει και πέρα ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Αντώνη Μέρλου και του Οδυσσέα Μουζενίδη στη σφαιροβολία, που προβιβάστηκαν από την κατηγορία των εφήβων έχοντας παρακαταθήκη το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Πρεμιέρα με ενδιαφέρον σε ρίψεις και άλματα

Μια δεκάδα αθλητών της ελληνικής αποστολής ξεκινά τις προσπάθειες στη σημερινή πρεμιέρα της διοργάνωσης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα άλματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως προκριματικούς, ωστόσο υπάρχει και ο τελικός των 10.000 μ. με διπλή ελληνική παρουσία, των Γιώργου Τάση και Μάριου Αναγνώστου. Κατά τ' άλλα, στα προκριματικά του μήκους εκτός του Τεντόγλου θα αγωνιστούν οι συμμετοχές των Θανάση Παπαδόπουλου και Παναγιώτη Μαντουρογιάννη, με το όριο πρόκρισης στον τελικό να έχει οριστεί στα 7,75 μ. Θεωρητικά εύκολο έργο για την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ αναμένεται να έχει ο Εμμανουήλ Καραλής, που χρειάζεται μια επίδοση στα 5,45 μ., πολύ κάτω από την επίδοσή του στα 5,71 μ., τη δεύτερη καλύτερη ανάμεσα σε όσους θα πάρουν μέρος στο αγώνισμα. Στον προκριματικό της σφαιροβολίας αγωνίζεται ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που χρειάζεται βολή πάνω από τα 18,80 μ. προκειμένου να πάρει την απευθείας πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής. Στις κούρσες στα προκριματικά των 100 μ. θα συμμετάσχουν ο Κώστας Ζήκος και ο Σωτήρης Γκαργκάνης. Το «παρών» σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα δώσει και ο Μιχάλης Παππάς, που θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 400 μ.

  • Το πρόγραμμα (ώρες Ελλάδας): Πρωί 11.00 - 13.20, απόγευμα 17.00 - 20.50. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το «Eurosport 2».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ