Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για δεύτερη χρονιά η «Θλιμμένη Τζάσμιν» της Ελένης Ράντου

Η παράσταση του έργου του Γούντι Αλεν «Θλιμμένη Τζάσμιν», με την Ελένη Ράντου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο «Διάνα» από τις 11 Οκτώβρη.

Η Ελένη Ράντου σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου μεταφέρουν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή αυτό το έργο. Πρόκειται για την ιστορία μιας πρώην πλούσιας και νυν χρεοκοπημένης Νεοϋορκέζας, της Τζάσμιν, η οποία μετά την οικονομική καταστροφή του συζύγου της, Αλ, και τη διάλυση του γάμου της, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αφραγκη πλέον, αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι της αδερφής της, Τζίντζερ, σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, ενώ η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλι. Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλι είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις... Το σενάριο του Γούντι Αλεν, στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του έργου «Λεωφορείο ο Πόθος», περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη. Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα. Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.

Μετά τις 19 Γενάρη η παράσταση μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και τη σκυτάλη στο Θέατρο «Διάνα» θα πάρει η καινούρια παράσταση του Β. Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδ. Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελ. Ράντου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ