Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οχι στα ωράρια των πολυεθνικών, η Κυριακή αργία είναι των εργατών

Παρεμβάσεις την Κυριακή σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης

Παρεμβάσεις σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης οργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 14/7, με σύνθημα «Οχι στα ωράρια των πολυεθνικών, η Κυριακή αργία είναι των εργατών».

Με αφορμή το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 14 Ιούλη στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, αλλά και την «απελευθέρωση» της λειτουργίας τους όλες τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη σε μια σειρά από περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Αθήνας, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους στις 10 π.μ. στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β) προκειμένου να προχωρήσουν σε εξορμήσεις και παρεμβάσεις.

Το χτύπημα στην κυριακάτικη αργία έχει την υπογραφή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβερνητική αλλαγή δεν πρέπει να μας καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και εφησυχασμού. Η ΝΔ θα συνεχίσει να υλοποιεί και να ενισχύει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Σύλλογος.

Επισημαίνει ότι το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές «είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοινής γραμμής της νέας κυβέρνησης ΝΔ με την προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ», καθώς η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας «έχει τις υπογραφές όλων - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο,τι ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση, η κατάργηση των πόστων, τα 6ήμερα και τα "σπαστά" ωράρια, είναι εδώ. Ακόμα και η 7ήμερη εργασία που προανήγγειλε ο νέος πρωθυπουργός είναι κάτι που ζούμε ήδη στον κλάδο μας», σημειώνει ο Σύλλογος.

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση, καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τις εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς.

«Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες. Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των "σπαστών" ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που "απελευθερώνουν" το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ