Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάχαλο με τον καταρτισμό της Α2

«Κουίζ για δυνατούς λύτες» αποδεικνύεται ο καταρτισμός της Α2 κατηγορίας για τη νέα σεζόν, εξαιτίας των όσων έχουν προηγηθεί στην Basket League. Το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού, που υποβιβάστηκε ως ποινή για την αποχή του από τα πλέι οφ στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με τον Παναθηναϊκό, αλλά και η ασάφεια στις περιπτώσεις του Λαυρίου και του Κολοσσού Ρόδου, έχουν δημιουργήσει μπάχαλο στην προσπάθεια της ΕΟΚ για τον καταρτισμό της κατηγορίας.

Η Ομοσπονδία πρόσφατα έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι τις 19 Ιούλη. Μέχρι και χτες όμως η συμμετοχή του Ολυμπιακού παρέμενε «στον αέρα», καθώς η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για αυτό μετά την απόρριψη των προσφυγών της από το ΑΣΕΑΔ. Παράλληλα, η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε από την Basket League, ο Κολοσσός Ρόδου, ήρθε σε συμφωνία με τον Χολαργό για συγχώνευση, κάτι που σημαίνει την παραμονή του στην κατηγορία. Η διαδικασία όμως τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Μ' αυτά και μ' αυτά, χτες η ΕΟΚ αρχικά ανέβασε την ανανεωμένη προκήρυξη για την Α2, στην οποία περιλαμβάνονταν ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός, αντί των ομάδων «Χ» και «Ψ» που υπήρχαν μέχρι τώρα. Λίγες ώρες αργότερα, η Ομοσπονδία επανέφερε την αρχική προκήρυξη (με ομάδες «Χ» και «Ψ»), για να επανέλθει μετά η ανανεωμένη προκήρυξη (με Ολυμπιακό και Κολοσσό).

Μπέρδεμα και με το Λαύριο

Την ίδια ώρα η ΕΟΚ, με αφορμή την παραμονή του Λαυρίου στην Basket League κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας του ΕΣΑΚΕ σε πρόσφατο ΔΣ, ενημέρωσε επίσημα τη Λίγκα πως δεν αναγνωρίζει την πρόσφατη επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League και ούτε το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας.

Θυμίζουμε ότι το Λαύριο είχε υποβιβαστεί στα χαρτιά, αφού την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου η Κύμη πήρε δύο βαθμούς άνευ αγώνα με τον Παναθηναϊκό μετά την απόφαση των «πρασίνων» να απέχουν (κίνηση επίσης ενταγμένη στο πλαίσιο της κόντρας των «αιωνίων») και το πέρασε στη βαθμολογία. Μετά την ένσταση του Λαυρίου, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ με σχετική ψηφοφορία για το θέμα αποφάσισαν την παραμονή του στην κατηγορία, κάτι που όμως δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Μετά τις χτεσινές εξελίξεις, με την ενημέρωση από πλευράς ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚ αποφάσισε έκτακτο ΔΣ για αύριο Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ