Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Σοβαρά προβλήματα από βροχοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε προχτές αργά το βράδυ και χτες τα ξημερώματα η κακοκαιρία στην Κορινθία. Εννέα άτομα από πέντε οχήματα απεγκλώβισε η Πυροσβεστική στην περιοχή. Συγκεκριμένα, δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ χρειάστηκε να κινητοποιήσει συνολικά 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν 12 οχήματα από ΔΙΠΥΝ Κορινθίας, πέντε οχήματα από ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου και πέντε οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ.

Στη Σκόπελο δε, τα ξημερώματα προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση αρκετά προβλήματα, με τα δρομάκια της πόλης να μετατρέπονται σε χειμάρρους.

Παράλληλα, δύσκολες στιγμές έζησαν κατασκηνωτές στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου, κοντά στο χωριό Πλατανιστός, όταν χείμαρρος υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο. Στην περιοχή πήγαν αστυνομικοί και πυροσβέστες, ενώ στάλθηκε και οκταμελής ομάδα της ΕΜΑΚ από τη Λαμία. Οταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία είχε διακοπεί και δεν υπήρχε πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονταν οι κατασκηνωτές. Οι κατασκηνωτές ήταν δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους και δεν διέτρεχαν κίνδυνο.

Στη Στυλίδα αλλά και στην Αγία Μαρίνα προέκυψαν τα σοβαρότερα προβλήματα, με διακοπή μάλιστα της ηλεκτροδότησης για μία περίπου ώρα έως και το απόγευμα της Τρίτης. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου αρκετές πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα κοντά στην Αγία Αικατερίνη.

Επίσης, ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, καθώς έως τις 8 το βράδυ της Τρίτης το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο και πάνω από 1.500 στη Δυτική Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ