Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ 251 ΓΝΑ
Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας - Κλιμακώνουν με απεργία την Πέμπτη

Για το θάνατο συναδέλφου τους και την απληρωσιά

Σε νέα στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της «Οικολογικής ΑΕ» στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, καταγγέλλοντας το θάνατο συναδέλφου τους την ώρα που εργαζόταν στο ΓΝΑ και διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα, αναμένουν από το υπουργείο Εργασίας τον άμεσο καθορισμό ημερομηνίας για τριμερή συνάντηση, την οποία έχουν ζητήσει από τις 19/7.

Και χτες στο πλευρό τους στάθηκαν αντιπροσωπείες του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Χριστίνα Καραμαλίκη, του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων, καθώς και η Ντίνα Γκογκάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΙΥΕ, εκλεγμένη με τη ΔΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης και της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο, πραγματοποιώντας παράλληλα εξορμήσεις στο προσωπικό και στους ασθενείς του ΓΝΑ. Ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί την Πέμπτη 25/7, με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, μαζί με τα κλαδικά συνδικάτα, στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων βρέθηκε επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, ο οποίος τόνισε στους εργαζόμενους ότι το Κόμμα θα φέρει άμεσα στη Βουλή την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και το πλαίσιο διεκδικήσεών τους.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων και των συνδικάτων με τον διοικητή του 251 ΓΝΑ, κατά την οποία τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, η ανάγκη τήρησης των μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες και της διοίκησης του νοσοκομείου για την κατάσταση που βιώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων 5 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους. Από την πλευρά του ο διοικητής έκανε λόγο για ενεργοποίηση ενός μηχανισμού από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πληρωμή των εργαζομένων από το ίδιο το νοσοκομείο, σε περίπτωση που ο εργολάβος δεν είναι συνεπής στις μισθολογικές, ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις και στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού θα είναι χρονοβόρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ