Πέμπτη 25 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κανένας συμβιβασμός με την άσχημη κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή

Κάλεσμα στους γονείς να παρευρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα

Την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται για μία ακόμα χρονιά με την Προσχολική Αγωγή στο δήμο του Πειραιά αναδεικνύουν οι ΚΟ Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ, καλώντας τους γονείς να δώσουν το «παρών» στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα των νηπιαγωγείων κατόπιν αιτήματος του Κόμματος.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ αναδεικνύουν από τη μία το γεγονός ότι πολλά παιδιά και φέτος μένουν εκτός παιδικών και βρεφικών σταθμών και από την άλλη ότι ετοιμάζεται «στοίβαγμα χιλιάδων νηπίων που τη νέα χρονιά θα πάνε προνήπιο και νήπιο».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται «ότι οι ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας είναι κόστος για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας και δήμου. Ο,τι έργα έχει ανάγκη το κεφάλαιο γίνονται σε χρόνο ρεκόρ και με χρήματα που πάντα βρίσκονται από τη βαριά φορολογία των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, ενώ για το λαό υπάρχουν στην καλύτερη περίπτωση μπαλώματα».

Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι με μέτρα «άρπα κόλλα» υλοποιείται η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή, αφού δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για υποδομές και προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση έχει ως εξής σύμφωνα με τις ΚΟ του ΚΚΕ:

-- Τα τμήματα από 22 παιδιά θα συγκροτούνται με 25, δηλαδή επιδεινώνονται οι όροι φοίτησης για όλα τα νήπια.

-- Ανοίγονται «στο πόδι» αίθουσες για να καλύψουν τα πάνω από 300 παιδιά που «δεν χωράνε» στις υπάρχουσες δομές, όπως: Αίθουσες σίτισης ή εκδηλώσεων που γίνονται αίθουσες διδασκαλίας (!), αίθουσες με εμβαδό 27 τ.μ. για να φιλοξενήσουν 25 νήπια (δηλαδή 1,08 τ.μ. ανά παιδί!), συστέγαση νηπίων με παιδιά του Λυκείου! Οσο δε για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών, μας πάει αρκετές δεκαετίες πίσω, χωρίς απαραίτητα να διασφαλίζει προϋποθέσεις ασφάλειας, όπως πυροπροστασία.

-- Σε αυτά τα νηπιαγωγεία, όπως και σε πολλά από τα ήδη υπάρχοντα, δεν υπάρχει μέριμνα για το φαγητό των παιδιών (να είναι ζεστό, να υπάρχει τραπεζοκόμος κ.λπ.), για την ξεκούραση, για τον προαυλισμό.

«Είναι αναγκαίο για το παιδί προσχολικής ηλικίας να έχει την ελευθερία να αξιοποιήσει τον αύλειο χώρο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από τη σωματική, κινητική, νευρομυική ανάπτυξη μέσα στον κατάλληλα δομημένο χώρο και με τα κατάλληλα μέσα», προσθέτουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι «στη βάση αυτή, η αναφορά της νέας υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός σχολείου είναι για τα σκουπίδια.

Κανένας συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση.

Η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται!

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά, πρέπει αποφασιστικά να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

-- Να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις (μόνιμο και ειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις) ώστε να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους όρους, για όλα τα παιδιά.

-- Να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες φοίτησης και για τα μικρότερα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς σχέδιο και με «πρόχειρες λύσεις» η υλοποίηση του μέτρου και φέτος (2020-08-12 00:00:00.0)
Διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις για τη στέγαση της Προσχολικής Αγωγής (2020-06-16 00:00:00.0)
Να μπουν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία (2018-04-15 00:00:00.0)
Για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή (2017-05-10 00:00:00.0)
Οδυνηρά αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (2008-09-07 00:00:00.0)
Οδυνηρά αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (2008-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ