Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Αλ. Γρηγορόπουλου

Αποφυλακίστηκε χτες το απόγευμα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος τη Δευτέρα κρίθηκε ένοχος με άμεσο δόλο, σε δεύτερο βαθμό, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η απόφαση των δικαστών να αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον αστυνομικό - ειδικό φρουρό είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων, γεγονός που σήμαινε ότι θα βρισκόταν εκτός φυλακής άμεσα, καθώς είχε ήδη εκτίσει 10 χρόνια, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα στη φυλακή, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά. Φαίνεται πως δεν χρειάστηκε καν αίτηση αποφυλάκισης. Αρκούσε το απόσπασμα της απόφασης να πάει στις φυλακές όπου κρατούνταν.

Ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε για το θέμα: «Προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού μας και της νεολαίας η δικαστική απόφαση που μείωσε την ποινή του εν ψυχρώ δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέα, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη. Το θεωρούμε απαράδεκτο και θέλουμε να το καταγγείλουμε και από αυτό το βήμα».

Εξάλλου, χτες, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά για τη συμφωνία της ΝΔ με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό το θέμα όμως έχει διάφορες προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. (...) Είναι αλήθεια ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας κινούνται συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις τους που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να τροποποιηθούν, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ