Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων

Το αριστούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», του Κώστα Βάρναλη, με την εμβληματική ερμηνεία του Χρίστου Καλαβρούζου, θα παρουσιαστεί για μια παράσταση στο 33ο Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών (κοντά στο χωριό Κατοχή της Αιτωλοακαρνανίας), το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Η παράσταση της «αληθινής απολογίας του Σωκράτη» έχει μακριά ιστορία και έχει δεχθεί τον έπαινο της κριτικής και τον ενθουσιασμό του κοινού όπου και αν παίχτηκε. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που φέρει την υποκριτική σφραγίδα του Χρίστου Καλαβρούζου. Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά (με σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Καλαβρούζου), τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή. Να σημειωθεί ότι η παράσταση πρωτοανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1986-1987, με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές.

«Καταθέτοντας με ευλάβεια το συγκλονιστικό έργο "Η απολογία του Σωκράτη" του Κ. Βάρναλη, πιστεύουμε ότι θα δυναμώσει ο προβληματισμός και θα διδάξει ιδιαίτερα τους νέους για ζητήματα που έχουν ηθική, κοινωνική και πολιτική σημασία στις μέρες της παρακμής των Αθηνών του χθες και του σήμερα», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ