Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τουρνουά ποδοσφαίρου στα Χανιά

Το Τομεακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία του νομού να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» «για να συζητήσουμε για τον άλλο δρόμο που έχει να προτείνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, για το πώς μπορούμε σήμερα να ζήσουμε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης».

Στο Νομό Χανίων το ταξίδι του Φεστιβάλ ξεκινάει το ταξίδι του από την Παλαιόχωρα στις 6 και 7 Αυγούστου, όπου διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα «Βάλε γκολ στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά»!

Το πρόγραμμα του διήμερου τουρνουά στο Γήπεδο της Παλαιόχωρας θα περιλαμβάνει:

Τρίτη 6/8 έναρξη 5.30 μ.μ.: Α' φάση αγώνων.

Τετάρτη 7/8 έναρξη 5.30 μ.μ.: Τελική φάση - αγώνες κατάταξης. Παρουσίαση project των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Παλαιόχωρας με τίτλο «Η ιστορία του τόπου μας - Οι αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασισμό». Προβολή ταινίας.

Προφεστιβαλική δραστηριότητα σε άλλες περιοχές

Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» περνάει με εκδηλώσεις και δραστηριότητες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταφέροντας το μήνυμα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "...θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." (Ναζίμ Χικμέτ) Τον Σοσιαλισμό».


Στο πλαίσιο αυτό εκδηλώσεις προγραμματίζονται επίσης ως εξής:

Αύριο Σάββατο, προφεστιβαλική εκδήλωση στο Λιτόχωρο, στο Θεατράκι, στις 20.30. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, συναυλία από τους «Dead Eyes Socκets» και ομιλία από την Γραμματέα του ΤΣ Πιερίας της ΚΝΕ, Αρχοντία Παπαγεωργίου. Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης εκθέσεις και παιδική γωνιά και θα παρουσιαστούν αφιερώματα.

Επίσης αύριο, προφεστιβαλική εκδήλωση θα γίνει και στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, ενώ στο Πολύδροσο Αρτας προγραμματίζεται προβολή ταινίας.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στη Θάσο, στην πλατεία Καλλιράχης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ώρα έναρξης 20.00. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα, στέλεχος του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικό συγκρότημα από το νησί.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου θα γίνει προβολή ταινίας στο Πάρκο Φωκά στη Χαριλάου (Θεσσαλονίκη), μετά τις 21.00. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Θάσο, στην πλατεία Μαριών, στις 20.00. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ