Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις Μαδούρο στις νέες αμερικανικές απειλές

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προκάλεσαν οι νέες απειλές των ΗΠΑ, αυτή τη φορά για την επιβολή εμπορικού αποκλεισμού. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να επιβάλει εμπάργκο στο Καράκας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε «ναι, κάτι τέτοιο εξετάζεται».

Εντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έκανε λόγο για «παράνομη απειλή» των ΗΠΑ. «Κανένας δεν επιβάλλει αποκλεισμό στη Βενεζουέλα!», σημείωσε σε δημόσια παρέμβασή του και πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στον πρέσβη της χώρας στον ΟΗΕ να καταγγείλει αυτήν την «παράνομη και εγκληματική απειλή του Ντόναλντ Τραμπ: Τον ναυτικό αποκλεισμό και την απομόνωση της Βενεζουέλας», συμπληρώνοντας: «Οι θάλασσες της Βενεζουέλας θα παραμείνουν ελεύθερες, κυρίαρχες και ανεξάρτητες, θα τις διαπλέουμε όπως θέλουμε».

Την ίδια στιγμή, πάντως, συνεχίζονται κανονικά στα νησιά Μπαρμπάδος οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση Μαδούρο και την αντιπολίτευση, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, που έχει ρόλο διαμεσολαβητή, εξέδωσε για πρώτη φορά σχετική ανακοίνωση. Υποστήριξε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με «αποτελεσματικό τρόπο» και ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές «επανέλαβαν τη βούλησή τους να προχωρήσουν για την αναζήτηση μιας συμφωνημένης και συνταγματικής λύσης, επικεντρωμένης στην ευημερία του λαού της Βενεζουέλας». Σημειώνει δε τη σημασία οι δύο πλευρές «να δείχνουν σύνεση στις ενέργειες και στις δηλώσεις τους, ώστε οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ