Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζεται η προφεστιβαλική δραστηριότητα

Συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οργανώσεις της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιούν πολύμορφες πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ιστορικούς περιπάτους και άλλες δραστηριότητες, μεταφέροντας το κεντρικό σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

Στη Χίο, στην πλατεία Βουνακίου στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι με τους Γιάννη Τσατσαρώνη, Παντελή Καβύρη και Γιώργο Ντάικο. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», θεματικές εκθέσεις και παιδότοπος. Θα πραγματοποιηθεί επίσης παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στον κήπο της Χίου.

Σάββατο 10 Αυγούστου

Στο Ποδοχώρι Καβάλας, στην τοποθεσία «Τζιρίφ» στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος.

Κυριακή 11 Αυγούστου

-- Στη Θάσο, στην Αποθήκη Λιμεναρίων, με ομιλία από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Στάθη Δρογώση και Μανώλη Φάμελλο.

-- Στην Κεφαλλονιά, ιστορικός περίπατος στον Αίνο με θέμα «Περπατώντας στα χνάρια των μαχητών του Αίνου».

-- Στη Λευκάδα, ιστορικός περίπατος στο Βουνί Εγκλουβής, στην τοποθεσία όπου βρισκόταν το αρχηγείο του ΕΛΑΣ τον Ιούνη του '44, στον Αη Δονάτο, στην Εγκλουβή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Εθνική Αντίσταση στη Λευκάδα, για τον ηρωικό αγώνα των Λευκαδιτών ανταρτών και για τη Μάχη στο Λαϊνάκι στις 16 -17 Ιούνη του 1944.

Δευτέρα 12 Αυγούστου

Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο λιμάνι στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία από ροκ μαθητικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ