Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η εκδίκηση της ξανθιάς»

Είστε αποτυχημένες, με νοημοσύνη κότας, χωρίς προοπτικές και γκόμενο; Ακολουθήστε την Ελ Γουντς, η οποία υποστηρίζει ότι όλοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να επιτύχουμε με τους δικούς μας όρους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. «Κάποιοι μπορεί να τα καταφέρνουν, διότι γνωρίζουν για τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη, ενώ κάποιοι άλλοι γιατί ξέρουν πράγματα για την "πόρσε" ή την "κλινίκ". Ο σκοπός είναι να χρησιμοποιείς όσα κατέχεις και να πιστεύεις στον εαυτό σου...», δηλώνει με έπαρση στο φακό και σκάει χαριτωμένα την τσιχλόφουσκά της.

Η Ελ Γουντς είναι πρόεδρος της γυναικείας αδελφότητας, «Μις Ιούνιος» στο ημερολόγιο του κολεγίου, κοπέλα του Γουόρνερ και, πάνω απ' όλα, φυσική ξανθιά (βάφτα κοπέλα μου). Το τελευταίο χαρακτηριστικό δεν είναι ακριβώς προσόν. Τουλάχιστον για τη γαλαζοαίματη οικογένεια των Χάμιλτον. Οταν ο Γουόρνερ της ζητά να δειπνήσουν στο αγαπημένο τους εστιατόριο, η Ελ υποθέτει ότι θα τη ζητήσει σε γάμο και ότι, επιτέλους, θα φορέσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Αντί γι' αυτό, εκείνος της ζητά να χωρίσουν, με την αιτιολογία ότι είναι «πολύ ξανθιά» και όχι αρκετά σοβαρή για τη μελλοντική πολιτική του καριέρα. Οπως χαρακτηριστικά λέει, «πρέπει να παντρευτώ μια Τζάκι, όχι μια Μέριλιν» (κλάμα οι κατίνες).

Η τολμηρή ξανθιά αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Ετοιμάζεται να «πολεμήσει» για να αποκαταστήσει την τιμή της - και τιμή όλων των ξανθιών, που υφίστανται καθημερινές ταπεινώσεις. Θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ! Με όπλα τα καυτά μίνι, τα βερνίκια νυχιών και τα σικ αρώματά της, η Ελ θα πασχίσει για να κερδίσει τη μάχη των ξανθιών.

Αφέλειες και κοινοτοπίες. Η νομιμοποίηση του οξυζενέ... Ακολουθεί η νομιμοποίηση του πάχους, των μαύρων ριζών και ούτω κάθε εξής... Ε, ρε... βρεγμένη σανίδα!

Legally blonde. Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λούκετις. Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Λουκ Γουίλσον, Σέλμα Μπλερ.


Κ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ