Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟική άσκηση με ελληνική συμμετοχή ανοιχτά του Ισραήλ

Σε μία ακόμη στρατιωτική άσκηση, μαζί με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο και ΝΑΤΟικούς «συμμάχους», συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, υλοποιώντας στην πράξη την επικίνδυνη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Αλλωστε, η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί, ως επιταγή του κεφαλαίου, βασικό πυλώνα του περιλάλητου «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ, προς ενίσχυση της «τάξης και ασφάλειας» στην Ανατ. Μεσόγειο, σε συνεργασία με άλλα κράτη της περιοχής που συμμερίζονται τις ίδιες ευρωατλαντικές «προτεραιότητες».

Σε αυτό το πλαίσιο, ταυτόχρονα με την επίσκεψη, την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα, του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιου για Ενεργειακές Πηγές, Φράνσις Φάνον, και τη συμμετοχή του στην τετραμερή 1η Υπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα, ανάμεσα σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο και ΗΠΑ (3+1), που κατέγραψε το σύνολο των αμερικανικών επιδιώξεων στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, ελληνικές δυνάμεις μετείχαν στην άσκηση «Mighty Wave 19», που διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και των ακτών του Ισραήλ, δηλαδή σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε μπαρουταποθήκη, λόγω και των ενεργειακών ανταγωνισμών.

Συγκεκριμένα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου και η Ελλάδα συμμετείχε με τη φρεγάτα «Αιγαίον», καθώς και με ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Εκτός από Ελλάδα και Ισραήλ, συμμετείχαν με προσωπικό και μονάδες, επίσης, οι Γαλλία και ΗΠΑ, αλλά και σημαντικός αριθμός χωρών με παρατηρητές, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ.

Τα κύρια αντικείμενα της άσκησης ήταν, επισήμως, «η συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας, η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και η παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ