Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΥΑΠΕ
Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών διεκδικεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), κόντρα στην πρακτική και της σημερινής κυβέρνησης να «μπαλώνει» τα κενά με συμβασιούχους.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί «να "γλυκάνει" την τραγική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της προστασίας της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής κ.λπ. και να κουκουλώσει όπως όπως την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, που έχουν τις σχετικές αρμοδιότητες».

Αντί όμως να άρει την απαγόρευση των προσλήψεων και να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τα τεράστια κενά, «ψήφισε ρύθμιση (ν. 4623/2019, άρθρο 110) για πρόσληψη 50 συμβασιούχων εργαζομένων ΙΔΟΧ κάθε έτος» από το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΑΑΤ), προκειμένου «με τη "διάθεση" μερικών εξ αυτών στις Περιφέρειες να αντιμετωπιστούν οι "κίνδυνοι που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας"!».

«Η προστασία της αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής, η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία της δημόσιας υγείας δεν αποτελούν έκτακτη ανάγκη. Αποτελούν μόνιμη ανάγκη, που η κάλυψή τους απαιτεί μόνιμο και επαρκές επιστημονικό και λοιπό προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων», τονίζει η ΟΣΥΑΠΕ.

Ακόμα κι αν το σύνολο των 50 συμβασιούχων τοποθετούνταν στις Περιφέρειες, εξηγεί η ΟΣΥΑΠΕ, δεν θα έφταναν για να προσθέσουν έστω και έναν παραπάνω εργαζόμενο στη ΔΑΟΚ κάθε Περιφερειακής Ενότητας, πολλές από τις οποίες σήμερα δεν έχουν ούτε έναν κτηνίατρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ