Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 18 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Η διεκδίκησή μας στις μονάδες έφερε αποτέλεσμα

Φαντάροι στη Σάμο από την πρώτη στιγμή που καταταγήκαμε, αναδείξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μέσα και έξω από τις μονάδες μας. Οπως η ποσότητα των γευμάτων, οι υποδομές των θαλάμων μας σχετικά με τα μπάνια, τα αναλώσιμα για στοιχειώδη καθαριότητα, τα χρήματα που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ως φαντάροι για εισιτήρια, τις μετακινήσεις μας με ταξί για να πάμε στην κοντινή πόλη κ.ά.

Προβάλαμε ότι όπως και πριν από τη θητεία μας, αντιμετωπίζαμε τα προβλήματα με συλλογική δράση, έτσι και στις μονάδες που κάνουμε τη θητεία μας, χρειάζεται να εξακολουθήσουμε τη διεκδίκηση και μέσα στις μονάδες. Είναι ο μοναδικός και αποτελεσματικός δρόμος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα από τα προβλήματά μας. Δεν συμβιβαστήκαμε και συγκρουστήκαμε με τη λογική ότι «στο στρατό έτσι είναι τα πράγματα και δεν γίνεται τίποτα», ότι «μη μιλάς γιατί έτσι μπορεί να στιγματιστείς».

Μιλήσαμε στους φαντάρους για την παρέμβαση που κάνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι. Το Κόμμα έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα με ανακοινώσεις, Ερωτήσεις, Αναφορές στη Βουλή, με παρεμβάσεις μέσα από το δισέλιδο του «Ριζοσπάστη» για τους ένστολους και τους στρατευμένους. Στην προβολή των προβλημάτων και των προσπαθειών που κάνουν καθημερινά για τη διαβίωσή τους και την καλυτέρευση των συνθηκών μέσα στις μονάδες.

Πρόσφατα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στο 79 ΤΥΠΕΘ της Σάμου με την παροχή νερού, που δεν υπήρχε. Βγήκαμε στην αναφορά παραπονούμενοι και ζητήσαμε άμεσα να δοθεί λύση. Μετά από μέρες, όπου δεν γινόταν τίποτα, γράψαμε επιστολή στον «Ριζοσπάστη». Αυτό μας βοήθησε να συζητηθεί και με άλλους συναδέλφους φαντάρους, να γίνει ευρύτερα γνωστό, ώστε να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στο πρόβλημά μας.

Πρόσφατα αυτή η επιστολή μάς έδωσε την αφορμή για να κατατεθεί Ερώτηση στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κάνοντας το πρόβλημά μας ακόμη πιο γνωστό.

Ολη αυτή η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα, αφού μερικές μέρες μετά την Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τοποθετήθηκαν ψύκτες νερού. Προκάλεσε αίσθηση στους στρατευμένους ότι για ένα τέτοιο «μικρής» αξίας πρόβλημα, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση και, πολύ περισσότερο, το γεγονός ότι το πρόβλημα λύθηκε.

Αυτό το παράδειγμα αποτελεί επιβεβαίωση ότι η διεκδίκηση και η ανάδειξη των προβλημάτων μας μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Φαντάροι από τη Σάμο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ