Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Με εγκαταστάσεις και υποδομές μιας χρήσης...

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου Πατρέων να μη συμμετάσχουν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή στις επίσημες εκδηλώσεις των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που ξεκινούν την Κυριακή 25 Αυγούστου στην Πάτρα, και να αποσύρουν τον εκπρόσωπο του δήμου από την Οργανωτική Επιτροπή, ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Αιτία γι' αυτήν την απόφαση είναι το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δήμου, από το 2017 μέχρι και τώρα, προκειμένου οι υποδομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα έργα που τις συνοδεύουν, να αξιοποιηθούν μετά τους αγώνες, προς όφελος των κατοίκων και της νεολαίας, δεν υπήρξε καμιά ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Θυμίζουμε ότι στις 30 Αυγούστου 2017, μετά από θετική εισήγηση της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα τη διεκδίκηση των αγώνων, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκομίσει η Πάτρα υποδομές, που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, για ελεύθερη, δωρεάν χρήση από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του, «σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να μείνει στην πόλη μας μόνο η άμμος από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Η χειρότερη εκδοχή που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όταν αναλαμβάναμε μια τέτοιου μεγέθους αθλητική εκδήλωση». Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι μιας χρήσης, κάτι που σημαίνει πως δεν δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης και ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει ακόμα: «Λυπούμαστε που η κανονικότητα στην οικονομία, τα ωραία λόγια δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ να γίνουν πράξη, όταν αφορούν λαϊκές ανάγκες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτές του Αθλητισμού. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυσμενή εξέλιξη, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν θα πάρουν μέρος στις επίσημες εκδηλώσεις και αποσύρεται ο εκπρόσωπός της από την Οργανωτική Επιτροπή».

Ο Κ. Πελετίδης απέστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ενωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), Αμάρ Αντάντ, ενώ ο Τάκης Πετρόπουλος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Νίκο Παπαδημάτο, δηλώνει ότι παραιτείται από την Επιτροπή, για τους ίδιους λόγους.

Ο Κ. Πελετίδης επισημαίνει στην επιστολή πως «ο δήμος και οι υπηρεσίες του θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο να προσφέρουν τα πάντα, για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο εξαρτάται από εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ