Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Αναγκαία η κατασκευή νέων σχολείων

Να φτιαχτεί νέο, σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, που θα στεγάσει το ΓΕΛ Ληξουρίου, ζητά η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης με αφορμή την έναρξη των επισκευών σε σχολεία του νησιού, 5 χρόνια μετά από τους καταστρεπτικούς σεισμούς.

«Η επιλογή να επισκευαστεί το ακατάλληλο, προβληματικό και κατ' επανάληψη επισκευασμένο κτίριο του ΓΕΛ αποδεικνύει με τον πιο εμφαντικό και συνάμα δραματικό τρόπο ότι η πολιτική κόστους - οφέλους κυβερνήσεων (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΕ που καθορίζουν ως επιλέξιμες δαπάνες μόνο ό,τι συμβάλλει στην κερδοφορία του κεφαλαίου, οδηγώντας έτσι στην απαξίωση και τις σχολικές υποδομές, εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους μαθητές και εκπαιδευτικούς», τονίζει ανάμεσα σε άλλα το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Το ΔΣ σημειώνει πως υπάρχουν άμεσες ανάγκες για νέα κτίρια στο νομό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικά για το ΓΕΛ Ληξουρίου θυμίζει πως είχε χαρακτηριστεί από την πρώτη αυτοψία στην κατηγορία Δ' (κόκκινο - κατεδαφίσιμο) αλλά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων υπήρξαν δεσμεύσεις για κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος. Ομως «κυβέρνηση - Περιφέρεια (ΣΥΡΙΖΑ) και δήμος (ΝΔ), μη θεωρώντας ως επιλέξιμη δαπάνη την κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου για το ΓΕΛ Ληξουρίου αφού δεν αποφέρει κέρδη και δεν συμβάλλει στην κερδοφορία, απεμπόλησαν τα υποσχόμενα και προχωρούν σήμερα στη φθηνή επισκευή και στην επαναφορά του κτιρίου στην πρότερη κατάσταση, προετοιμάζοντας την επάνοδο μαθητών - εκπαιδευτικών στο επικίνδυνο και ακατάλληλο αυτό συγκρότημα», αναφέρει η ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ