Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Με επιτυχία η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Αμφίπολης του ΚΚΕ, με πλήθος εργαζομένων και νεολαίας να συγκεντρώνεται στο Ροδολίβος, όπου μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του Κόμματος. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Αννα Αντσιου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ροδολίβους. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο και την Μαρία Δημητριάδη, από τους Τίμο Σιρλαντζή και Κική Σιρλαντζή. Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Ο Λ. Στολτίδης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, που έχουν μεσολαβήσει από την ανάδειξη της ΝΔ στη διακυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μια "κλωστή" συνδέει όλους τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ τις πρώτες τριάντα μέρες μετά τις εκλογές, όπως και την αντιλαϊκή πολιτική της με την πολιτική των προηγούμενων: Η "βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος", που "θα προσελκύσει επενδύσεις" και "θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη", "καλύτερες και περισσότερες θέσεις εργασίας", "αυξήσεις μισθών" και πάει λέγοντας. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις από τα νομοσχέδια της ΝΔ, θα βρεις από κάτω τη "συνέχεια του κράτους", δηλαδή αντίστοιχους νόμους που ψήφισε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα επιχειρήματα με τα οποία η ΝΔ δικαιολογεί την επιτάχυνση της επίθεσης έχουν χρησιμοποιηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μετέφερε στους συγκεντρωμένους το κάλεσμα αντεπίθεσης που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό, τονίζοντας ότι «οι νέοι νόμοι της ΝΔ δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο φόβος και ο τρόμος τους. Και δεν είναι άλλος από την ταξική οργάνωση των εργαζομένων, τα σωματεία τους, τις διεκδικήσεις, την απεργία». Ξεκαθάρισε ότι κανένας «νόμος και τάξη» δεν θα καταργήσει την ταξική πάλη και τόνισε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα βρει απέναντι το εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Θα βρει απέναντι τους κλάδους και τον αγώνα για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων. Θα βρει το λαϊκό κίνημα απέναντι στους πλειστηριασμούς, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στους αντιλαϊκούς φόρους».

Και κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε σε οργάνωση της πάλης όχι μόνο για να εμποδιστούν τα χειρότερα, «όχι για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά για να οργανωθεί η αντεπίθεση, που θα σπρώξει τα πράγματα μπροστά. Για αλλαγή των συσχετισμών, με στόχο την εργατική εξουσία.

Με το ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Για ένα πράγμα μπορεί να είναι ο λαός μας σίγουρος. Οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε έως τη μέρα που αυτό θα γίνει πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ