Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προσήλωση στη στενότερη σύνδεση Εκπαίδευσης - επιχειρήσεων

Στις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της «αυτονομίας», της «αυτοδιοίκησης» των ιδρυμάτων και της ευθυγράμμισής τους με την αγορά, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Οπως σημείωσε η Ν. Κεραμέως, στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να προσελκυσθούν φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ανέφερε επίσης πως το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε μεγαλύτερη «αυτονομία» σχολείων και πανεπιστημίων, με έμφαση στη διεθνοποίηση της ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα νομοθεσία που θα ενισχύσει τη δυνατότητα για ξενόγλωσσα προγράμματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και θερινά προγράμματα για φοιτητές από το εξωτερικό που θέλουν να συνδυάσουν εκπαίδευση και τουρισμό στην Ελλάδα. Παράλληλα, μίλησε για περισσότερα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ενίσχυση διεθνών προγραμμάτων. Περιέγραψε ουσιαστικά μια διεύρυνση της αγοραπωλησίας πτυχίων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τη διαφοροποίηση στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την ώθησή τους προς τις επιχειρήσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι να προσπαθήσει να ενδυναμώσει τη σύνδεση μεταξύ της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από τη μια και των αναγκών της αγοράς εργασίας από την άλλη. Εκανε λόγο μεταξύ άλλων για τη θεσμοθέτηση πρότυπων σχολείων Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα συνδέονται με τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι παραπάνω δεσμεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης για ακόμα στενότερη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την αγορά, ενάντια στις σύγχρονες πραγματικές διευρυμένες ανάγκες των νέων που σπουδάζουν και του λαού συνολικά, βρήκαν ένθερμη υποδοχή από την πρεσβεία των ΗΠΑ. «Καλωσορίζουμε την ατζέντα της υπουργού Παιδείας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», δήλωσε ο πρέσβης σε ανάρτησή του στο «Twitter» αναφερόμενος στη συνέντευξη της υπουργού, συνδέοντας τις δηλώσεις της με τον «Στρατηγικό Διάλογο» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. «Είναι μια σπουδαία αρχή προς τη σφυρηλάτηση δυνατότερων δεσμών μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ΗΠΑ και Ελλάδας μέσα από τον επερχόμενο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ - Ελλάδας», σημείωσε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ