Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα 26/8 στο υπουργείο Παιδείας

Κινητοποίηση την Τρίτη και στη Θεσσαλονίκη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 11 π.μ., η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της, λίγο πριν από το άνοιγμα των σχολείων χιλιάδες αναπληρωτές αγωνιούν για το πότε θα κάνουν αιτήσεις, θα δηλώσουν περιοχές και, το σημαντικότερο, πότε και αν θα δουλέψουν. Αναφέρει επίσης πως η νέα κυβέρνηση επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 - 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλη του 2018, επισημαίνοντας πως εάν συμβεί αυτό, χιλιάδες αναπληρωτές θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων.

«Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα της κυβερνητικής κοροϊδίας», σημειώνει η «Πρωτοβουλία», απαιτώντας: Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβρη. Να μην αποκλειστεί κανένας εκπαιδευτικός. Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή! Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 11 π.μ., έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ απόφαση συμμετοχής είχαν πάρει η Α' και Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη μέρα, Δευτέρα 26/8, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών καλεί σε σύσκεψη στις 6 μ.μ., στο ΕΚ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ