Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 2019
Eπιτυχημένη η πρόβα τζενεράλε της Εθνικής

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η τελευταία πρόβα της Εθνικής πριν από τις υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο

INTIME SPORTS

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η τελευταία πρόβα της Εθνικής πριν από τις υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Απόλυτα επιτυχημένη θεωρείται η πρόβα τζενεράλε της Εθνικής ανδρών ενόψει των υποχρεώσεών της για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας, που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου. Το ελληνικό συγκρότημα κατέλαβε την πρώτη θέση και αήττητο στο διεθνές τουρνουά «Ατλας», που πραγματοποιήθηκε στη διοργανώτρια χώρα του Μουντομπάσκετ. Στο χτεσινό τελικό του τουρνουά η Ελλάδα επικράτησε της Βενεζουέλας 74-51 ενώ είχαν προηγηθεί οι νίκες επί της Ιορδανίας στην πρεμιέρα (92-65) και της Δομινικανής Δημοκρατίας με 87-75. Μάλιστα, συνολικά αυτή ήταν η 7η νίκη του ελληνικού συγκροτήματος σε 8 φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του.

Στον τελικό η Εθνική, αν και απόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο (λόγω ερεθισμού στο γόνατο), δεν συνάντησε προβλήματα να φθάσει στην τελική επικράτηση. Οι διεθνείς έδειξαν σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στους Δομινικανούς αποφεύγοντας αυτήν τη φορά τις διακυμάνσεις στην απόδοση. Με τους Καλάθη και Μπουρούση να ξεχωρίζουν, η Ελλάδα έχοντας ως βασικό όπλο τα μακρινά σουτ (10/25 3ποντα) αλλά και την πολύ καλή άμυνα πάτησε... γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο ξεφεύγοντας στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (36-25) ενώ κυριάρχησε πλήρως στην επανάληψη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 25-36, 39-57, 51-74

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μιγιάρες, Ζαμόρα 14 (4), Τσούριο 2, Μπέλχεμι 6, Ρουίζ, Γκιγιέντ 6 (2), Λιούις 3 (1), Πέρεζ 5 (1), Ασάνιο, Καρέρα 2, Κολμενάρες 11 (1)

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 11 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Κόνιαρης 8 (2), Παπαπέτρου 6, Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Θ. Αντετοκούνμπο 5 (1), Μπουρούσης 12 (1), Παπαγιάννης 10.

Ικανοποίηση Σκουρτόπουλου

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, τόσο για την εικόνα και την πρωτιά της Εθνικής στο τουρνουά «Ατλας» όσο και γενικότερα καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Ελληνας τεχνικός ανέφερε πως τα φιλικά παιχνίδια έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα να αντιμετωπίζει διαφορετικά αγωνιστικά στιλ αντιπάλων και να δοκιμαστεί στις δυσκολίες προσφέροντας σημαντικές εμπειρίες. Οπως επισήμανε, κρατώντας όλα τα θετικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα κατά τη διάρκεια των φιλικών τεστ, στόχος είναι να εμφανιστεί στον πρώτο επίσημο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο το δυνατόν πιο έτοιμη. Ειδικά για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ανέφερε πως προτιμήθηκε να ξεκουραστεί προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο ενόψει του πρώτου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ