Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σύσκεψη οργάνωσης της πάλης στις 10 Σεπτέμβρη

Σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών της Αττικής διοργανώνεται την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ με στόχο την οργάνωση του αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική (προσλήψεις, «αξιολόγηση», δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ολιγομελή τμήματα, υποδομές κ.ά.), «για να κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας», όπως αναφέρουν τα εκπαιδευτικά σωματεία.

Καλώντας σε συμμετοχή στη σύσκεψη, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση μετά από πρωτοβουλία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής στο υπουργείο Παιδείας με βασικά αιτήματα: Κανένας εκπαιδευτικός να μη μείνει έξω από τους πίνακες των αναπληρωτών και να ανοίξει άμεσα ο ΟΠΣΥΔ για όλους, να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι αναπληρωτές που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια, να καταργηθούν ο νόμος 4589/19 και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που οδηγεί σε απολύσεις και ανακύκλωση της ανεργίας.

Αναφέρεται στη στάση του υπουργείου, που δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματα που τέθηκαν και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ο μόνος δρόμος είναι μέσα από τα σωματεία να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά, μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στον αγώνα ώστε να μη μείνει κανείς συνάδελφος άνεργος, να μονιμοποιηθούν οι πάνω από 33.000 αναπληρωτές, να προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές σε μία φάση, να έχουν όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς τους από την πρώτη μέρα με μόνιμη και σταθερή εργασία!». Η ΑΣΕ καλεί παράλληλα τους εκπαιδευτικούς στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλ. Αριστοτέλους.

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ, με Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, ζητά να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για να επικαιροποιηθούν οι πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας από τις φετινές προσλήψεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Μαρία Κομνηνάκα, Μανώλης Συντυχάκης και Θανάσης Παφίλης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν μέτρα ώστε: Να έχουν τη δυνατότητα δήλωσης περιοχών και πρόσληψης όλοι όσοι ήδη βρίσκονται μέσα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού (ΟΠΣΥΔ) και για διάφορους οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους δεν έκαναν αίτηση τον Απρίλη του 2018. Να επικαιροποιηθούν οι πίνακες, ώστε να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, καθώς και τα δυσπρόσιτα που υπηρέτησαν, κι όλα αυτά με μεγάλο κόστος. Να κάνουν αίτηση να μπουν στο σύστημα οι απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων και όλων των Σχολών που αποφοίτησαν από τον Απρίλη του 2018 έως σήμερα αλλά και τυχόν παλιότεροι απόφοιτοι, που για διάφορους λόγους δεν έκαναν αίτηση έως τότε και επιθυμούν να κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ