Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το μήνυμα παραδόθηκε και στη νέα δημοτική αρχή

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις» απαίτησαν εργαζόμενοι και σωματεία με κινητοποίηση στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Με μαζική κινητοποίηση κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, σωματεία και φορείς της Καλαμάτας διεκδίκησαν την άμεση επαναπρόσληψη των 26 απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑ. «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις», ήταν το μήνυμα που έστειλαν σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το οποίο προχώρησε την Τετάρτη σε 24ωρη απεργία, δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα των συμβασιούχων στη δουλειά. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος αντιπροσωπείες Σωματείων Εργαζομένων του δήμου Πάτρας, του Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματείων Εργαζομένων στους δήμους της Ηλιούπολης, της Λυκόβρυσης - Πεύκης, της Πετρούπολης και της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων. Τη στήριξη του ΠΑΜΕ μετέφερε σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Β. Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής του Γραμματείας.

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε πως θα στηρίξει στα δικαστήρια το αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Μαζική κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων των παιδικών σταθμών του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη πραγματοποίησαν, το βράδυ της Τετάρτης, οι απολυμένοι, έχοντας στο πλευρό τους τον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Χάλασαν τη φιέστα ορκωμοσίας των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, όταν άνοιξαν το πανό που κρατούσαν και έγραφε «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», αλλά και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα όπως «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «πάρτε πίσω τις απολύσεις», «φτώχεια και απολύσεις για τους εργάτες και στους ιδιώτες κάνετε τις πλάτες».

Κατήγγειλαν την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του δήμου, να προχωρήσει στο κλείσιμο ενός ακόμα παιδικού σταθμού «οδηγώντας» τα παιδιά στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και 9 εργαζόμενους στην ανεργία.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης απαιτεί: Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξω οι ιδιώτες από τους παιδικούς σταθμούς, απ' όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Παιδικοί σταθμοί χωρίς τροφεία με κρατική επιχορήγηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ